VenV – Thrianta

In de eerste wedstrijd van de zaalcompetitie trof korfbalclub Vlug en Vaardig in de Westermar in Burgum Thrianta uit Hoogeveen. Op het veld werd er gelijkgespeeld. Dus vooraf zou men opnieuw een spannende wedstrijd voorspellen, ware het niet, dat V en V noodgedwongen door ziekte en blessures verzwakt moest aantreden.

De tweede teams hadden er vooraf een doelpuntrijke wedstrijd van gemaakt. Uiteindelijke pakte het gepromoveerde V en V 2 met 20-19 de winst. Dit goede voorbeeld werd niet gevolgd, want in de eerste helft werd er praktisch niet gescoord door de hoofdmachten. De 3-4 ruststand was het resultaat van moeizaam spel.

Vooral het eerste aanvalsvak van de Garipers speelde te gehaast en had geen antwoord op het goede reboundwerk van Thrianta. De eerste tien minuten van de tweede helft waren beslissend voor het verlies van V en V. Toen sloeg Thrianta een gat van vijf doelpunten. Doordat coach Ronald Klos twee wissels inbracht, werd het spel van de BioBalance 7-formatie duidelijk beter, maar dit was niet voldoende om het gat te slechten. Thrianta raakte niet in paniek, bleef geduldig en haalde zo rustig de eindstreep. Volgende week wordt er tegen ROG in Groningen gespeeld.

Doelpunten: Tiede Fokkema 3, Lennert Westerhof 2, Corrie Betten, Martha van der Kooi, Klaas-Jan Pander, Roel Schipper en Wilco de Vries allen 1 doelpunt.

bron: Waldnet.nl