VenV – Udiros

Zaterdag mocht VenV aantreden voor de tweede competitie wedstrijd van het zaalseizoen. Vorige week werd er onnodig verloren van Emmeloord dus was men vastberaden om een en ander recht te zetten. Van te voren was bekend dat Udiros een lastige tegenstander was, op het veld staan ze bovenaan in de 2e klasse, dus moest men vol aan de bak. Na de altijd enthousiaste voorstelronde van Ans klonk het fluitsignaal voor het begin van de wedstrijd.

Het begin van de wedstrijd was voor Udiros die meteen lieten zien dat het lastig zou worden. Na een voorsprong van 2-5 voor de gasten kwam de VenV motor op ‘stoom’. Door een zeer sterke periode van het collectief kwam VenV terug naar 7-6, er werd goed geduldig gespeeld en op de afvallende bal was men heel agressief zodat men mooie lange aanvallen kon combineren met vele kansen. Udiros was het in aanvallend opzicht even ‘kwijt’ en dat was verdedigend de verdienste van VenV. Vooral het vak van Pieter de Jong stond zeer sterk te verdedigen en dat was mooi om te zien. Tot aan de rust ging het gelijk op en dat resulteerde in een 10-10 ruststand.

Na rust was het Udiros die de score opende en zodoende weer op voorsprong kwam. VenV antwoordde weer met een tegendoelpunt 11-11. Vanaf dit moment kreeg VenV het vooral in aanvallend opzicht lastiger, de combinaties gingen iets moeizamer, Udiros nam een voorsprong van telkens 2 doelpunten maar VenV bleef vechten om bij te blijven en gelijk te maken. Halverwege de tweede helft bracht coach Peter de Groot 4 wissels binnen de lijnen. De eindsprint van VenV resulteerde in een eindstand van 16-17 voor de gasten. Het verlies voor het eerste team is natuurlijk erg zuur waar men zeker een punt had verdiend en met een beetje geluk wel meer.

Het was een mooie wedstrijd met veel strijd en passie en daar gaat het tenslotte in de sport om. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen KV de Walden. Wederom een lastige tegenstander maar met het vertoonde spel van vandaag weet ik zeker dat daar punten te halen zijn.

Doelpunten: Arjen Brander 3, Dieke Hoekstra 3, Miranda Veenstra 3, Roel Schipper 2, Sytze Brouwer, Jan Jacob vd Zee en Martha vd Kooi, Pieter de Jong en Taede Sibma allen 1