VenV verliest nips van Waterpoort

Na een matige wedstrijd van VenV 2 tegen De Waterpoort 2 waarbij verloren werd met
16-13, was het de taak van eerste team van Vlug en Vaardig om in Sneek nog punten mee te nemen naar Garyp. Het werd een wedstrijd waarbij in de eerste helft niet veel werd gescoord, maar waarin er vooral in de tweede helft werd gestreden en het ook nog spannend werd.

Vlug en Vaardig leek goed te beginnen en stond na een paar minuten op een 1-0 voorsprong door een mooi afstandschot van Sanne Nieuwenhuis. Kort daarna had De Waterpoort het antwoord echter klaar. Na op een stand van 3-3 werd er lange tijd niet gescoord. Vlug en Vaardig verslapte in deze fase en kreeg twee vrije ballen tegen die werden benut. Gelukkig slaagde de Bio Balance formatie er in deze fase in niet te ver achterop te raken en wist men dmv een vrije bal op 6-4 te komen. In de slotfase van de 1ste helft kregen de Snekers nog 2 strafworpen, waarvan er 1 werd benut. De ruststand was 7-4, een stand waarbij nog van alles kon gebeuren.

Na de rust bracht coach Van der Molen Tiede Fokkema in het veld voor Jan Jacob van der Zee, in de hoop zo meer tegenstand te kunnen bieden aan het lengte overwicht van De Waterpoort. Twee treffers van afstand van de thuisploeg gooiden echter roet in het eten. VenV liet een aantal fraaie acties zien, maar het afmaken bleek een te grote opdracht. Nadat de Garipers op een 10-4 achterstand kwamen, werd Mathilde van der Zee ingebracht voor Anja Lont. Door middel van een kleine kans van Dieke Hoekstra kwam Vlug en Vaardig weer wat dichterbij en kwam de vechtlust weer terug bij de Garypers. VenV begon beter te spelen en wist nu wel meerdere malen van afstand te scoren. Met nog 9 minuten te spelen en een stand van 11-9 was de slotfase meer dan spannend. De thuisploeg hield het heft echter in handen door in de laatste minuten met lange aanvallen in laag tempo, tijd te rekken. VenV deed er nog alles aan om in ieder geval een punt mee te nemen naar Garyp, maar verder dan 12-11 kwam men helaas niet.