VenV verliest nipt van TDK

Vanwege het dorpsfeest in Garijp werd de uitwedstrijd tegen TDK eerder op de middag gespeeld, zodat een ieder toch nog even het feestgedruis in kon. Het is bekend dat V en V het altijd lastig heeft tegen TDK, omdat zij over lange spelers beschikken. In de eerste 20 minuten leek van die lastigheid helemaal geen sprake. V en V begon scherp aan de wedstrijd en kreeg direct een vrije bal. Sanne Nieuwenhuis maakte de vrije bal keurig af en dit betekende dat V en V direct liet blijken dat ze hier voor de punten kwamen.  Door twee afstandsschoten en een strafworp stond de thuisclub tegen een 0- 4 achterstand aan te kijken. Dat dit niet de eerste strafworp zou zijn in de deze wedstrijd wisten we toen nog niet, maar bij de rust stond het 6- 6 waarvan 3 strafworpen en 1 vrije bal. Het was zuur voor V en V dat het laatste schot voor rust er in ging, omdat een 0- 4 achterstand werd omgebogen tot een gelijkspel en er dus na de rust weer van voor af aan begonnen moest worden.

Na de rust betrad Tiede Fokkema het veld voor Jan Jacob van der Zee om zo iets meer reboundkracht te krijgen. De eerste twee doelpunten na rust waren dan ook voor V en V, de eerste door een afstandsschot van Tiede Fokkema en de tweede door een benutte strafworp van Taede Sibma.V en V bleef de voorsprong behouden, ook al kwam TDK steeds op 1 punt verschil. Het was Anja Lont die de 7-9 aantekende. Bij een 9- 9 stand greep coach Jaap Jan in door Mathilde van der Zee in te brengen voor Anja Lont. De laatste minuten van de wedstrijd gingen gelijk op al was het verschil dat V en V nu steeds vanuit een achterstand terug moest komen.  Bij een 12 -12 kreeg de thuispartij nog een discutabele strafworp, welke werd benut door de thuisclub. Helaas voor V en V klonk het fluitsignaal en konden de 2 punten niet mee naar Garijp worden genomen.

Het is jammer voor V en V dat de voorsprong van vier doelpunten niet behouden kon worden. Tevens moet gezegd worden dat de thuisclub in de tweede helft goed gebruik maakte van hun lengte. V en V zal de komende week weer hard moeten gaan trainen om de volgende wedstrijd naar zich toe te trekken. Dan staat de thuiswedstrijd V en V – Quick ’21 op het programma. De wedstrijd begint om 15.30 uur en we hopen daar alle supporters van V en V  te zien om hun teams naar de overwinning te supporteren.

Doelpunten: Sytze Brouwer 4, Roel Schipper 3, Tiede Fokkema, Taede Sibma, Sanne Nieuwenhuis, Jan Jacob van der Zee en Anja Lont allen 1