VenV verliest van DTL

Op deze mooie zonnige zaterdagmiddag mocht V&V1 tegen het lastige DTL spelen. Nadat er meerdere jeugdteams kampioenen waren geworden die ochtend, was het nu de beurt aan V&V1. Het zou een wedstrijd worden waarin zowel V&V als DTL hard moesten werken voor de doelpunten.

V&V begon goed aan de wedstrijd, het werd al snel 3-1 door doelpunten van onder meer Taede Sibma en Dieke Hoekstra. Na de 4-2 kon V&V de korf niet meer vinden en liet het DTL uitlopen naar een 4-7 voorsprong bij rust.

Het was duidelijk dat men na de thee flink aan de bak moest. Hoewel het spel aan beide kanten niet eens zo slecht was, resulteerde dit niet in de gewenste doelpunten. Martha van der Kooi was degene die een einde maakte aan de doelpuntloze periode en zette met een kleine kans de 5-7 op het scorebord. Helaas kon de Bio Balance formatie de aansluiting niet vinden; het was juist DTL dat hierna de marge op 4 doelpunten bracht. Dat de slotfase toch nog spannend werd was te danken aan de treffers van Jan Jacob van der Zee en Taede Sibma. Helaas waren dit ook de laatste wapenfeiten van VenV en eindigde wedstrijd in een teleurstellend 7-9 verlies. Defensief zit het wel goed bij de Garypers; maar het mag duidelijk zijn dat er meer gescoord moet worden, wil men aanspraak maken op de overwinning.
Volgende week zal V&V aanvallend uit een ander vaatje moeten tappen tijdens de laatste veldwedstrijd tegen koploper Ritola.

Doelpunten: Taede Sibma 3, Dieke Hoekstra, Roel Schipper, Martha van der Kooi en Jan Jacob van der Zee allen 1.