VenV wacht op herstel

Een optimistisch V en V trok ging naar Holwerd om tegen DTL te spelen, maar men kwam bedrogen uit. De Garipers namen wel een 0-1 voorsprong, maar gaven verdedigend teveel ruimte en het fel spelende DTL profiteerde hier optimaal van door een 4-1 voorsprong te nemen. Vervolgens herwon V en V zich in het tweede gedeelte van de eerste helft en kwam terug tot 5-6. Maar in plaats van rustig de voorsprong uit te bouwen, bleef het aanvalsspel onrustig en te gehaast. Hierdoor kon DTL langzij komen en zelfs met voorsprong de rust in gaan: 8-6. Ook na de pauze bleef V en V tactisch onder de maat en kwam er een beslissend gat op 12-7. De wissels, die daarna aan Gariper zijde ingebracht werden, zorgden nog even voor een opleving: 14-11. Maar door goed reboundwerk van DTL werd het verschil niet meer overbrugd. V en V keerde met lege handen terug uit Holwerd. De door blessures geteisterde BioBalance7- formatie kreeg er nog één vervelende bij. Doordat het materiaal in de hal niet goed was opgeruimd, gleed Wilco de Vries onderuit en liep daarbij een enkelblessure op. Het tij moet gekeerd worden, wil degradatie afgewend kunnen worden. Komende zaterdag wacht de uitdaging tegen koploper Oerterp thuis in de Westermar in Burgum.

Doelpunten: Foppe Nicolai 4, Klaas-Jan Pander en Wilco de Vries 2, Martha van der Kooi, Ronald Klos en Roel Schipper elk 1 doelpunt.