VenV weer aan de top!

Vlug en Vaardig, als de nummer twee van de ranglijst, trad aan tegen middenmoder Wordt Kwiek. Eerder die avond speelde V en V 2 tegen Heerenveen 2. Dit was een vierpuntenduel in relatie tot de rode lantaarn. In een wedstrijd, waarin iedereen goed bij de les was, zorgde het tweede team voor een mooie overwinning van 17-13. Dit is een uitslag, waarbij V en V 2 zich in de middenmoot kan nestelen. Het eerste team startte weifelend.

In een laag tempo waren de aanvallen van korte duur en de schotvaardigheid liet te wensen over. Na twaalf minuten stond er 2-1 op het scorebord. Hierna brak een heel andere fase aan. Vlug en Vaardig speelde goed en er werd een schijnbaar onoverbrugbaar gat geslagen van 9-4. In de tweede helft gaf de derde fase weer een ander beeld. Plotseling nam Wordt Kwiek het initiatief over. Of was het een verslapping van de BioBalance7-formatie?

In ieder geval maakte Wordt Kwiek toen wel de kansen af en had men een sterk afstandsschot. Het werd weer spannend bij een stand van 14-12. Toen brak de laatste fase aan, waarin voor Wordt Kwiek de koek op was en het krachtsverschil zichtbaar werd. Met sterke invalbeurten van Wilco de Vries en Taede Sibma liep V en V uit naar een duidelijke overwinning. Ook de makkelijk scorende Corrie Betten had hierin haar aandeel. Het slotakkoord was voor Tiede Fokkema. Hij kreeg het laatste doelpunt van Wordt Kwiek tegen en scoorde zelf het twintigste doelpunt: 20-13.

V en V is medekoploper en moet die positie komende zaterdag verdedigen in de uitwedstrijd tegen Olympia om 17.15 uur in Buitenpost.