VenV weer een stap dichterbij kampioenschap.

Op een schitterende, zonnige dag mocht Vlug en Vaardig aantreden tegen en in Harich. Er heerste bij aankomst enige verwarring in het Gariper kamp. Wat bleek? In het mooie “smûk” gelegen dorpje stond tweederde van de huizen te koop. Was de krimp zodanig toegeslagen? Nee, het bleek een creatieve actie en onderdeel van een theaterstuk, wat daar opgevoerd werd.
Die verwarring was in de eerste helft ook in het spel te herkennen, er werd onrustig gespeeld.

Het viel niet mee om in overleg een goede aanval op te zetten. Overigens gold dit voor beide partijen, dus ging de bal als in een flipperkast van het ene vak naar het andere. De doelpunten waren schaars. Harich bleef aan de goede kant van de score en nam tot de pauze een 5-4 voorsprong. Zo moeizaam als Vlug en Vaardig eerst speelde, zo soepel verliep de tweede helft. Via een 6-5 achterstand werd het in slechts elf minuten 6-11. De BioBalancfe 7-formatie speelde vervolgens de wedstrijd gemakkelijk uit. Aangemoedigd door het talrijk meegereisde publiek kwam men o.a. door een paar mooie doorloopballen van invalster Annemarieke Houtsma op een 6-14 voorsprong. Roel Schipper en Sytze Brouwer toonden deze middag een hartverwarmende inzet. En voor de laatste was er ook een prachtig slotakkoord. Hij schoot single handed een afstandschot feilloos door de korf. Als Vlug en Vaardig nu eens twee helften goed speelt, dan zal de koppositie zeker blijven.
Komende zaterdag is al weer de laatste veldwedstrijd, dan komt Pallas uit Leeuwarden op bezoek in Garyp.
Doelpunten: Annemarieke Houtsma 5, Lennert Westerhof 4, Sytze Brouwer 3, Tiede Fokkema 2 en Martha van der Kooi, Mathilde van der Zee en Roel Schipper elk 1 doelpunt.