VenV weet geen revanche te nemen

Zaterdag 21 januari, de eerste thuiswedstrijd van 2017 in eigen hal waar tot noch toe (in het lopende zaalseizoen) alle wedstrijden gewonnen werden. Het tweede team van Vlug en Vaardig (G) wist van te voren in een zinderende wedstrijd twee punten te pakken tegen de reserves van ROG. Waarvoor complimenten, dik verdiende punten. Ook het publiek had er zin in en liet zich vanaf de tribunes horen. Alle omstandigheden leken perfect, het vlaggenschip kon op zoek naar revanche tegen ROG. De Westermar is van ús vanavond!

De Garipers startten direct met een 0-2 achterstand. Femke Feenstra antwoordde direct met twee doelpunten achtereen en bracht daarmee de stand weer gelijk. Al snel daarna keken de V&Vers tegen een 2-6 achterstand aan. Geen man over boord want daar volgden vier goals achter elkaar van Arjen, Roel, Remco en wederom Femke met de gelijkmaker. Het vlaggenschip van ROG wist al in de eerste helft de korf vaker te vinden en bracht de ruststand naar 10-12.

Na rust volgende een doelpuntloze periode. Met man en macht probeerde de formatie van Ron Berkenbosch de stand weer gelijk te trekken om vervolgens de winst naar zich toe te kunnen trekken. Nadat beide teams de korf weer wisten te vinden bleef het verschil twee doelpunten tot een stand van 14-16. Ondanks twee wissels die beide een goede invalbeurt lieten zien lukte het V&V niet om de inhaalslag te maken. De formatie van ROG wist aan het eind van de tweede helft uit te lopen naar een eindstand van 15-19.

Volgende week staat om 19.45 uur de uitwedstrijd tegen DTL in Holwerd op het programma. Het tweede team van Vlug en Vaardig (G) mag om 17.45 uur aantreden tegen Wit-Blauw 3 in Kampen.

Doelpunten: Femke Feenstra, Arjen Brander en Roel Schipper allen 4, Remco 2, Jan Jacob 1.