VenV wint na zenuwslopende slotfase

Start
Door de tegenvallende resultaten van de afgelopen week werd in het team onderling besloten dat het roer om moest. In plaats van steevast de derde helft te winnen, wou de equipe van trainer Berkenbosch ook eens na 70 minuten als winnaar van het veld stappen. Afgesproken werd om vanaf minuut één scherp aan de wedstrijd te beginnen. Dit wierp zijn vruchten af en zorgde ervoor dat Vlug & Vaardig al na 3 minuten tegen een 0-2 achterstand aankeek.

Comeback
De Garipers lieten het hier echter niet bij zitten en schakelden nog een extra tandje bij. Via goals van Corrie Betten, Remco Schraa en Femke Feenstra werd de achterstand omgebogen naar een 3-3 tussenstand. De rest van de tweede helft bleef gelijkop gaan. Jan Jacob van der Zee en Ludolf van der Molen meldden zich ook in het scoreverloop, wat resulteerde in een 7-7 ruststand.

Brander show
In de tweede helft kwam de wedstrijd echt los.
Arjen Brander schoot als een poema die op jacht was op een kudde antilopen. Met de 14-11 tekende hij voor zijn 5de treffer van de wedstrijd, waarna hij vervolgens provocerend met een vinger op zijn mond langs alle criticasters liep. Dit leidde tot verdeelde reacties onder het publiek. Door enkele supporters werd Brander uitgejouwd en met aanstekers bekogeld, terwijl het andere deel van het publiek, met name het vrouwelijke deel van boven de 50, Brander luidkeels toezong met de leus “Brander on fire!”.

Matchwinner
Wonder boven wonder slaagt het Sparta om terug te komen in de wedstrijd, en trekt de stand weer gelijk. Met een 15-15 stand en nog een paar minuten op de klok is de spanning om te snijden. Uitgerekend invaller Pieter de Jong, die wegens de nodige vakantiekilo’s nog buiten de basis wordt gehouden, legt van afstand aan en scoort de 16-15. Een mooie goal, waarmee hij zijn bijnaam als “Chubbymeister” weer eer aan doet. Overigens blijft het discutabel om deze vorm van overgewicht als “vakantiekilo’s” te definiëren, wanneer deze het hele jaar doorlopend aanwezig zijn, maar dit even terzijde. Niet veel later klinkt het eindsignaal van de leidsman, en blijkt dit ook de winnende treffer. Dan barst het feest onder de VenV spelers compleet los.

Derde helft
In de derde helft worden met name Brander en De Jong op handen gedragen door de supporters. Veelvuldig krijgen de spelers van VenV gratis bier aangeboden. Iets wat de “vakantiekilo’s” van De Jong overigens niet ten goede komt. Hopelijk kunnen zij hun waarde volgende week opnieuw bewijzen, wanneer VenV om 15.30 uur in Roden tegen kv Noordenveld aantreedt.