VenV wint streekderby tegen Quick ‘21

Er stond afgelopen zaterdag een echte streekderby op het programma: Quick ’21 uit Oudega tegen VenV uit Garyp. Nu is de Oudegaaster ploeg niet van nature de aartsrivaal van VenV, toch creëert deze wedstrijd bij velen een extra motivatieboost. Daar komt nog bij kijken dat de Garipers tot op het bot gemotiveerd aan de wedstrijd begonnen: VenV is immers niet in topvorm en verblijft daardoor op een plaats die voor de nodige spanningen zorgt.

De ploeg van coach JaapJan van der Molen begon voortvarend aan de wedstrijd. Door twee doorloopballen van Jan Jacob van der Zee , een afstandschot van Taede Rienk Sibma en een strafworp van Roel Schipper, kwam VenV op een comfortabele 1-4 voorsprong. De thuisploeg kwam echter terug in de wedstrijd en verkleinden het gat tot 3-4. Met het oog op de wisselmogelijkheden van Quick ’21 moest er snel een gat worden geslagen voor VenV. Door doelpunten van Martha van der Kooi, Dieke Hoekstra en Mirjam Klos bewees VenV zichzelf een goede dienst, maar een ruime voorsprong werd er niet gecreëerd. Ruststand: 6-7.

Na de thee bracht Berkenbosch de verwachte versterkingen bij de ploeg uit Oudega. Hierdoor bleef de wedstrijd spannend. Door een doelpunt van zowel Roel Schipper als Mirjam Klos, werd er een gat van drie doelpunten geslagen. Dieke Hoekstra en Jan Jacob van der Zee zorgden ervoor dat er een 7-11 voorsprong op het scorebord kwam te staan. Quick wist uiteindelijk nog terug te komen tot 9-11, maar de geest was allang niet meer aanwezig bij de ploeg uit Oudega. De overwinning kwam niet meer in gevaar door een doelpunt van Mirjam Klos. Einduitslag 11-13.

Door deze overwinning staat de Biobalance7-formatie vier punten los van de nummers 8 en 7, respectievelijk Pallas ’08 en HHV. Op 11 mei treedt VenV 1 thuis aan tegen datzelfde HHV. Deze wedstrijd kan als cruciaal worden gezien. Bij winst kan handhaving een feit zijn, mocht Pallas ’08 deze dag verliezen. Komt dus allen op 11 mei om 15:30u naar de Gariper accommodatie om de ploeg aan te moedigen!

Scores: Dieke Hoekstra 3, Mirjam Klos 3, Jan Jacob van der Zee 3, Roel Schipper 2, Martha van der Kooi 1, Taede Rienk Sibma 1.