VenV wint van Koploper!

Toen Foppe Nicolai en Tiede Fokkema de stand op 2-0 brachten, was er een veelbelovend begin van de nummer laatst Vlug en Vaardig thuis tegen koploper Oerterp. Vooraf was de BioBalance7- formatie niet veel kansen toegedicht. Het beloofde immers een zware wedstrijd te worden, waarbij V en V ook nog enkele basisspelers moest missen. Vaak brengt zo’n underdogpositie onverwachte krachten naar boven. Zo ook nu, want V en V ging verder met waarmee het begonnen was: scoren. Corrie Betten onderscheidde zich in de eerste helft met prima schotkracht. Via 5-2 nam de onzekerheid toe bij Oerterp en er leek een definitief gat voor rust te zijn ontstaan van 10- 6.

Maar zoals zo vaak bij het korfbalspel, kwam er een periode, waarin de rollen werden omgedraaid. V en V ging onnodige fouten maken en zodoende werd Oerterp de gelegenheid geboden terug in de wedstrijd te komen: 11-12. Er knakte iets bij V en V, maar toch toonde de ploeg uit Garyp veerkracht. Ook het publiek voelde, dat er gewonnen kon worden en men roerde zich steeds meer.

Er werd een sterke slotfase uitgeperst, waarin V en V door een treffer van afstand van Martha van der Kooi aan het langste eind trok, 14-13. Op basis van de eerste helft en het feit, dat V en V minder fouten maakte dan Oerterp, was de luid bejubelde overwinning verdiend. Het was niet alleen leuk voor spelers, technische staf en publiek, maar ook voor de verslaggever van V en V, om weer eens een boeiende wedstrijd te zien met een zinderend slot. Dit geeft hoop voor de toekomst. De volgende wedstrijd is op zaterdag 9 januari 2010, dan wordt er gespeeld tegen HHV in Hollandscheveld.

Doelpunten: Corrie Betten 4, Martha van der Kooi en Foppe Nicolai 3, Annemarieke Houtsma, Sanne Plantinga, Tiede Fokkema en Klaas-Jan Pander allen 1 doelpunt.