VenV zet winnende lijn voort

Op een zonovergoten sportcomplex in Zevenhuizen diende het vlaggenschip van Vlug & Vaardig zaterdag aan te treden tegen Sparta. Voorafgaand aan deze wedstrijd had het tweede team al het goede voorbeeld gegeven door Sparta 2 te verslaan met 6-10.

Vlug & Vaardig startte met de debuterende Anja Lont in de basis als vervangster voor de vorige week geblesseerde Annemarieke Houtsma. In het begin van de wedstrijd ging het gelijk op. Het werd snel 1-0 voor Sparta, maar door Roel Schipper werd de stand met een afstandschot weer gelijkgetrokken. De 2-1 en 2-2 volgden daarna snel. Daarna brak er een tijdje aan dat de korf niet werd gevonden. Vervolgens begon Sparta te scoren en ontstond er zowaar een achterstand voor de Garypers van 3 punten. Mede dankzij verdiende strafworpen werd de ruststand bereikt van 7-6.

Na de rust stelde Vlug & Vaardig meteen orde op zaken. Roel Schipper maakte d.m.v. een afstandschot gelijk en door een prima samenspel met een omdraaibal en een uiteindelijk scorende Martha van der Kooi werd voor het eerst de voorsprong behaald. In eerste instantie kon Sparta tot 9-10 nog bijblijven door tweemaal te scoren. Maar na een best afstandschot van Taede Sibma nam VenV voorgoed afstand van de tegenstander. Door Dieke Hoekstra en Roel Schipper werd de eindstand van 9-13 bereikt. De volle buit is weer binnen voor het team van Jaap Jan van der Molen.

Op zaterdag 15 september gaat de BioBalance7-formatie van Vlug & Vaardig op bezoek bij TDK uit Deinum.

Doelpunten: Roel Schipper 6 (4), Taede Sibma 4 (3), Pieter de Jong, Martha van der Kooi en  Dieke Hoekstra allen één.