VenV’s Got Talent groot succes

Alweer de tweede editie van VenV’s Got Talent: het geschiedde op 25 januari 2013. En bijzonder: ieder team deed mee. Maar liefst 12 acts werden deze avond vertoond. Presentatoren Symen Timmermans en Ronald de Jong knoopten de avond aan elkaar. Juryleden Sytze Brouwer en Klaas Jansma mochten deze avond hun opbouwende kritiek uitspreken. Een verslag:

Hoofd schouders knie en miauw!
De avond beloofde veel moois te gaan worden, Tante Ans en haar Welpjes mochten het spits afbijten. Verkleed als tamme tijgers zorgden ze voor spektakel door in moordend tempo het hoofd, de schouders, de knieën en de tenen aan te raken. Deze dans werd zowaar synchroon uitgevoerd. Een prestatie op zich!

Tsjoe tsjoe wa?
Wat een kleurrijk geheel, iedere F-pupil had een prachtig kostuum aan waarin een spetterende dans werd uitgevoerd, uiteraard onder leiding van de exotisch verklede trainsters Hanneke en Hester. De betekenis van de gezongen woorden blijft echter een raadsel, tsjoe tsjoe wa? De F’jes hebben er met deze act wel voor gezorgd dat de dans nog regelmatig wordt uitgevoerd binnen de familie Timmermans, hulde dus!

Eeeey sexy coaches!
De Koreaanse zanger Psy veroverde de wereld enige tijd geleden met zijn Gangnam Style, een prestatie waar niemand aan kan tippen zou je zeggen. Toch wisten de E’s zichzelf te overtreffen met een eigen versie, de Korfbal Style. De tekst is zelf bedacht en het optreden was playbackloos. Kunnen ze deze geweldige creativiteit doorzetten tijdens het korfballen?

Kuikentje Piep
Wat is het verband tussen een haan, een kip, een kalkoen, ? Makkelijk toch? Een kuikentje! Het kuikentje piep welteverstaan. De D’s wisten al deze dieren uit te beelden tijdens het optreden. Knappe prestatie en uiteindelijk prijswaardig. De D’s wonnen de 1e prijs voor de jeugd!

Johannes, Rinus, Romana: The Voice of VenV
Na de pauze mochten de C’s hun kunsten vertonen, de Voice of VenV werd voortreffelijk gepersifleerd. Na een optreden van twee hippies, Johannes Rypma-Postma en een hilarisch optreden van Rinus en Romana, konden de C’s terugkijken op een prachtig optreden. Helaas niet prijswaardig, maar absoluut winnaar van de creativiteitsprijs.

‘Dans’medley
Tja, het 4e. Wat moeten we erover zeggen? Het dansen wilde niet volledig vlotten en de kledingkeuze was niet altijd even modebewust. Maar het is wel een gezellig team, dat straalde er van af! De macarena was toch absoluut het succesvolste, lange Anne wist de bewegingen voortreffelijk te imiteren.

De kabouterdans
Nog nooit zag u zo’n bijzonder kaboutergezelschap. Een mini kabouter, een reuze kabouter, een schooljuf kabouter, de act had wat om handen! Het 3e showde de kabouterdans voor de toegestroomde bezoekers én betrok de jeugd er bij. Een geslaagde act!

Alwer in hippo!
Baby’s met een fles beerenburg, de bevalling van Lytse Grutte Pier, een bevalling van twee koeien en een presentator, een hippo als gynaecoloog: het was allemaal mogelijk bij de act van de selectie. Op de muziek van Bauke en Greetje kwam de ene na de andere Fries tussen de benen van de ‘gelukkige’ moeder uit kruipen. De selectie mocht na de tijd de prijs in ontvangst nemen.

“Young man!”
Natuurlijk de enige echte titelkandidaat! Tijdens de vorige editie werd de prijs veroverd met een optreden van Boney M. Dit keer moesten er prijzen worden gehaald met The Village People. Het flaming homosexual gezelschap liet de ene na de andere dansmoves zien, maar de jury was niet overtuigd.

Ik hou van VenV
Een slap aftreksel van Ik hou van Holland, dat was de act van de Activiteitencommissie. Enkele kandidaten werden uit de zaal gehaald om mee te spelen aan deze spelshow. Vooral het optreden van Tsaede Lienk Slibma was opzienbarend. Zijn geweldige versie van ‘My heart will go on’ van Celine Dion was adembenemend.

Woopie en consorten
“I will follow her, follow her wherever she may go.” Natuurlijk had de midweek het over Grietsje van der Schaaf. Grietsje schittert de laatste tijd namelijk in het 1e van VenV en de midweek laat er geen gras over groeien. Symen Timmermans met de reactie: “Ik vind het onvoorstelbaar dat Grietsje wel gehaald wordt maar dat onze andere talenten zoals Petronella, Adry en Rina worden achtergelaten in de Midweek. Ook ik had het 1e best wel aangekund.” Het zegt genoeg over de ambities van de midweekspelers. Mocht het niet lukken dan kan de midweek altijd nog meedoen aan Sister Act the Musical, want hun optreden was van grote klasse.

De voorzitter en the Young Ones
‘Het begin was niet goed. Ook het einde was niet goed. Oh en het stuk er tussenin was verschrikkelijk’ aldus jurylid Jansma. Het zegt wel genoeg over de act van het bestuur. Toch een compliment voor de creatieve act waar weinig tot geen voorbereiding aan te pas is gekomen.

VenV’s Got Talent 2013 zorgde voor veel positieve reacties: “Dit is my toch in stik klubbyning!”, “Geweldiche jonne, dit kin faker”, “Ik ha my siik laake, machtig!”, Wat in jonne, de tiid fleach foarby, wat in kreativiteit binnen jim feriening!”. De Activiteitencommissie is blij dat iedereen genoten heeft van deze avond, ondanks dat er soms tegenop gekeken wordt om een act te verzinnen. Over twee jaar maar weer?