Verlies voor VenV

Vlug en Vaardig trad aan tegen ROG in Groningen. Een uitwedstrijd, die de Garipers de laatste jaren niet veel punten had opgeleverd. Bovendien kon V en V niet compleet kon aantreden. Dus was de conclusie, dat het een lastige wedstrijd zou worden. Hier leek het echter de eerste helft niet op, omdat V en V een prima start had. Het aanvalsspel werd zorgvuldig opgebouwd en de BioBalance 7-formatie nam een 1-4 voorsprong.

Verdedigend werd echter teveel ruimte weggegeven, wat door ROG prima werd afgestraft. Zodoende bleven de Groningers in de wedstrijd. Ondanks het overwicht van V en V in de eerste helft, bleef het verschil in doelpunten beperkt tot één punt, 10-11. Vervolgens bleek de rust een hinderlijke onderbreking van het goede spel, want het eerste kwartier werd er door Vlug en Vaardig niet gescoord. Dit gaf ROG de gelegenheid uit te lopen naar een 14-11 voorsprong.

Uiteindelijk bleek dit beslissend, alhoewel V en V nog dichtbij kwam, 17-16. Maar toen maakte ROG de klus af met een doeltreffend afstandschot. Komende zaterdag wacht een nieuwe kans in Nijverdal tegen NKC ‘ 51. Doelpunten: Klaas-Jan Pander en Lennert Westerhof 5, Wilco de Vries 3, Annemarieke Houtsma, Jelly Jelsma en Roel Schipper allen 1 doelpunt.