Verlies V&V in cruciale wedstrijd

Na het verlies van Noordenveld stond er deze week voor de Garypers veel op het spel. Na winst van Thrianta uit Hoogeveen zou er weer hoopgevend kunnen worden gekeken naar lijfsbehoud.
V&V begon gespannen aan het duel, maar kwam na een paar minuten toch op voorsprong. Deze 1-0 bleef zo’n 10 minuten lang op het scorebord staan, totdat Thrianta twee keer een doorloopbal wist te benutten. Jan Jacob van der Zee en Roel Schipper reageerden enkele minuten later, waardoor het 3-2 stond. Hierop volgde een periode waarin door beide ploegen niet werd gescoord, totdat Thrianta maarliefst vier keer achter elkaar de korf wist te vinden. In de laatste minuut van de eerste helft wist Mirjam Kuipers nog iets terug te doen, waardoor de ploegen met een stand van 4-6 de rust in gingen.

De tweede helft begon niet veelbelovend voor de Biobalance formatie: de scheidsrechter besloot kort na rust tot twee keer toe een overtreding te zien, wat Thrianta de 4-8 opleverde. Arjen Brander reageerde snel met de 5-8. Hierna kreeg de ploeg uit Hoogeveen weer twee strafworpen mee, maar ook aan V&V werd er één gegund. Na zo’n 15 minuten gespeeld te hebben in de tweede helft, kwam Taede Sibma in het veld voor Roel Schipper. Taede Sibma bleek goed in te vallen en wist vrijwel meteen te scoren. Enkele minuten later werd ook Tiede Fokkema ingewisseld voor Jan Jacob van der Zee. Daaropvolgend kwam Mathilde van der Zee nog in het veld voor Corrie Betten, in de hoop op wat meer doelpunten voor de Garypers. Sytze Brouwer scoorde zo’n 10 minuten voor het einde van de wedstrijd de 9-11, dus winst kon nog aan beide kanten uitvallen. Er werd echter maar weinig gescoord en Thrianta wist uiteindelijk toch de wedstrijd naar zich toe te trekken, met als resultaat een eindstand van 10-13.

Scoreverloop: Mirjam Kuipers, Arjen Brander, Sytze Brouwer en Taede Sibma allen 2, Jan Jacob van der Zee en Roel Schipper beide 1.