Verliespartij Vlug & Vaardig

Afgelopen zaterdag speelden de korfballers van Vlug & Vaardig een wedstrijd tegen Sparta Zevenhuizen op het zonovergoten sportcomplex van Garyp. De BioBalance7-formatie van Jaap Jan van der Molen was, na de nipte verliespartij van vorige week, gebrand om de volle twee punten in Garyp te houden. Met een gewijzigde opstelling begonnen ze aan de wedstrijd.

Sparta ging goed van start en scoorde uit een afstandschot en een doorloopbal. Vlot daarop had Pieter de Jong een antwoord met een mooi afstandschot. Gelijk daarna wist Sparta aan de andere kant ook weer te scoren. Toch wist VenV de marge weer tot één te brengen door een klein kansje van Corrie Betten. Echter door een strafworp en twee afstandschoten, nam Sparta een grotere voorsprong. In het tweede deel van de eerste helft beleefde VenV een betere fase, waarin het dan ook enkele malen wist te scoren: door een afstandschot, een strafworp en een kleine kans wisten de groen-witten tot een 5-7-stand bij rust te komen.

Na de thee was het echter weer Sparta dat scherp begon en vooral door afstandschoten van de heren uitliep naar 5-14. Pas bij die stand kon VenV weer iets terugdoen met een mooi afstandschot van Sytze Brouwer. De wedstrijd was echter op dat moment al gespeeld. Met name de heren van Sparta zorgden voor de vele doelpunten en VenV wist zelf weinig te scoren. Uiteindelijk stond er een eindstand van 8 – 18 op het scorebord. Het is nu zaak voor VenV om voor de zaalcompetitie punten te behalen, om niet nu al te moeten vechten voor klassebehoud.

Op 5 oktober gaat de BioBalance7- formatie van Vlug & Vaardig op bezoek bij Spannum.

Doelpunten: Sytze Brouwer 2, Arjen Brander 1, Taede Sibma 1, Pieter de Jong 1, Jan Jacob van der Zee 1, Corrie Betten 1, Jildou Boonstra 1