VKC A1 – Vlug & Vaardig A1

Aanval:                       Verdediging:Taede                          Jan JacobJoost                           JelmerHanneke                     TjitskeAnja                            Angelien En Jouke als wissel. De verdeding was scherp aan het verdedigen de bal hadden ze al vrij vlot onderschept, waardoor we het werk aan de aanval overlieten om een doelpunt te maken. De samenwerking van de aanval ging goed waardoor Taede een afstand schot kon scoren. Zo stonden we al snel op een 1-0 voorsprong. De verdediging was er even minder bij, dat was niet zo goed van ons want VKC zag een gaatje die ze benutten om een afstand te scoren. Het stond nu gelijk, reden om wat feller worden en meer op schot te komen. De beide heren Jan Jacob en Jelmer scoorden aardig snel achterelkaar een afstandschot, waardoor de stand op 1-3 kwam en het gat groter werd. Zo bleef de stand even 1-3, dat kon niet eeuwig blijven. VKC maakte er een doelpuntje bij. We lieten ons niet kennen. Anja kreeg een strafworp mee die Taede afgemaakt heeft. Voor de 1e helft was dit nog niet genoeg. Dat merkten we wel met een uitstartbal die Tjitske er in prikte. Zo gingen we dus met een stand van 2-5 de rust in. Jelle (onze coach voor vandaag) vertelde dat we scherp moesten blijven, geen boogballetjes moesten gooien en opzetten en dan schieten. En dat VKC het vast niet gewend was om achter te staan. Dat ze alles op alles zouden zetten. Zoals voorspeld was zou VKC alles op alles zetten om deze pot te winnen. En in het begin fel zijn en alles geven. Dat bleek wel, want ze scoorden een afstand. Het andere vak wist het ook niet tegen te houden om niets door te laten. De stand was nu 4-5. Aan de aanval de eer om er een doelpunt bij te scoren, daar kwam ook niet veel actie uit. Amper hadden ze geschoten en niet opgezet zoals het de eerste helft wel goed ging. VKC wist er rustig van te profiteren  met weer een doelpunt aan hun kant.  Jouke kwam er in voor Joost om wat meer actie in dat vak te krijgen. Het vak van Jan Jacob dat nu in de aanval stond lukte het ook niet meer echt geweldig net alsof we de kluts kwijt waren. De tegenpartij scoorde nu vier maal op rij 3 keer een afstand schot en 1 doorloopbal.  De stand was nu 9-5. Tjitske wist nu wel goed in actie te komen, want ze scoorde een doorloopbal en gooide een afstandschot erin. We kwamen nu weer dichter bij VKC met een stand van 9-7. Het was nu de beurt aan het vak van Taede om er nog een paar doelpuntjes bij te scoren en aan ons de taak om het dicht te houden in de verdediging. Niks van beiden was waar, want VKC scoorde er nog 2 keer afstand. En zo werd de stand 11-7. Het was onze eigen schuld dat we de punten zijn verloren door niet te spelen zoals het in de eerste helft gebeurde. Groetjes, Angelien