Vlug en Vaardig 1 neemt verdiend punten mee naar Garyp

GARYP – Vlug en Vaardig mocht de laatste wedstrijd van 2014 aantreden in Holwerd tegen DTL 1. Om de eerste helft van het zaalseizoen goed af te sluiten waren twee punten zeer welkom. Waar het de eerste weken van de zaal competitie steeds ‘net niet’ was hebben de Garypers afgelopen weken 3 punten weten te behalen. Na deze goede reeks begon de Bio Balance formatie vol vertrouwen aan de wedstrijd. Met succes, de opening was duidelijk voor Vlug en Vaardig.

Vlug en Vaardig begon de wedstrijd flitsend. Binnen enkele minuten stond het 0-2 dankzij twee doelpunten van Dieke Hoekstra. Het team van DTL kwam er in de openingsfase niet aan te pas. Binnen 10 minuten wist Vlug en Vaardig de voorsprong uit te breiden naar een royale 1-7.

Het tweede deel van de eerste helft wist DTL de korf weer te vinden. Zo begonnen ze met een kleine inhaalslag. Echter scoorde de Bio Balance formatie keurig mee en bleef de voorsprong zelfs 7 doelpunten op een stand van 5-12 dankzij o.a. een aantal fraaie afstandschoten van Arjen Brander.

Vlak voor rust wisten de Hantumers de schade iets te beperken door drie doelpunten op rij te maken. Met een ruststand van 8-12 zochten beide teams de kleedkamer op.

In de eerste minuten na rust scoorden beide ploegen om en om tot een 11-15 stand. Op dit moment begon DTL aan een inhaal race. Na vier doelpunten op rij was de stand weer gelijk, 15-15.

In tegenstelling tot een aantal voorgaande wedstrijden bleven de Garypers deze wedstrijd doorgaan waar ze mee bezig waren. Binnen een minuut was de voorsprong weer twee doelpunten dankzij twee mooie treffers van Taede Rienk Sibma en Anja Lont.

Tijdens het laatste deel van de wedstrijd heeft Vlug en Vaardig enkel voor gestaan op het team van DTL. Echter voelden zij wel de druk van de Hantumers die bleven mee scoren. Zo kwamen zij nog terug tot 19-20. Anja Lont wist met wederom een belangrijk doelpunt de score op 19-21 te brengen.

Uiteindelijk wist Vlug en Vaardig de wedstrijd te winnen met 21-22 als eindstand.

De Bio Balance formatie speelde deze zaterdagavond als een team. Wat voor het publiek resulteerde in een prachtige wedstrijd om te zien. Het team van Peter de Groot zal het nieuwe jaar vol goede moed beginnen, vastberaden om deze goede reeks door te zetten.

Doelpunten: Dieke Hoekstra 6, Arjen Brander 4, Anja Lont, Sytze Brouwer en Teade Rienk Sibma allen 3, Roel Schipper 2 en Nynke Buis 1.