Vlug en Vaardig 1 – NKC’ 51 1

De laatste zaal thuiswedstijd van dit seizoen moest Vlug en Vaardig het opnemen tegen NKC uit Nijverdal. VenV startte met een relatief andere samenstelling dan in het begin van het seizoen, maar dat betekende niet dat het al gedegradeerde VenV geen strijd zou leveren.

Het begin van de wedstijd ziet er heel aantrekkelijk uit de doelpunten vallen aan beide kanten en al snel staat de score 1-2 op het bord. Een goed uitgespeelde vrije bal van Dieke Hoekstra wordt uitstekend afgemaakt door de debuterende Eva Zuiderveld en zorgt daarmee voor de 2-2. Tot 4-4 is het een gelijkopgaande strijd, maar na een fase waarin beide teams moeite hebben de korf te vinden is het toch NKC dat het voortouw neemt en snel uitloopt naar 4-9. VenV doet er alles aan om met een fatsoenlijke stand de rust in te gaan, het begint met een vrijebal van Taede Sibma. JanJacob vd Zee schiet en wordt meteen omver gebeukt, maar de bal vliegt er alsnog prachtig in en er wordt daardoor voordeel gegeven. Het staat 7-9 als NKC nog iets terug doet en er 7-10 van maakt, maar uiteindelijk gaan de beide ploegen met een 8-11 stand de rust in. Het door blessures en schorsingen gehavende VenV heeft zich de eerste helft prima geweerd en heeft nog alle kansen op een goed resultaat.

VenV begint goed aan de 2e helft met Dieke Hoekstra die er 9-11 van maakt door een vrijebal. NKC vergroot de voorsprong vervolgens tot 9-13. JanJacob vd Zee maakt vervolgens een strafworp en zet daarmee de 10-13 op het bord. Een mooie uitstartbal van een goed spelende Anja Lont zorgt voor een 11-14 score. Een tijdje later is het wederom Anja Lont met een score ditmaal door goed voorbereidend werk van Roel Schipper. Het staat 13-16 als de ingevallen Arjen Brander een legendarische goal maakt en er 14-16 van maakt. Beide ploegen gaan door met scoren, maar VenV kan maar niet op voorsprong komen in deze wedstrijd. JanJacob vd Zee maakt het laatste doelpunt van deze avond en zet daarmee een 18-21 eindscore op het bord.

Doelpunten:
JanJacob vd Zee 5, Dieke Hoekstra 4, Roel Schipper 2, Taede sibma 2, Anja Lont 2, Arjen Brander 2, Eva Zuiderveld 1