Vlug en Vaardig daalt af naar de derde klasse

Na de winst van Noordenveld 1 op Sparta (Ze) 1 vorige week, was degradatie voor de hoofdmacht van Vlug en Vaardig zo goed als zeker. Men moest met acht doelpunten verschil van Noordenveld winnen, waarna de resterende twee wedstrijden zouden moeten worden gewonnen, terwijl Noordenveld die laatste twee zou moeten verliezen. Dit gebeurde echter niet, dus zaterdag viel de beslissing dat Vlug en Vaardig volgend seizoen in de derde klasse uitkomt.

Op de zonnige zaterdagmiddag 12 mei, mocht Vlug en Vaardig aantreden tegen Noordenveld. Om 14.00 uur was het eerste de beurt aan het tweede team van Vlug en Vaardig. Bij een winstpartij was handhaving in de tweede klasse heel dichtbij. Echter, liet deze winstpartij al enkele weken op zich wachten. Toch ging Vlug en Vaardig met frisse moed en overtuiging de wedstrijd in. Deze resulteerde in een 14-10 winst.

Om half 4 was het de beurt aan de hoofdmachten van Vlug en Vaardig.  V&V kwam sterk uit de startblokken, met doelpunten van Remco Schraa, Martha van der Kooi, Femke Feenstra en Jan Jacob vd Zee. Waardoor de stand al snel op 6-2 stond. Door verschillende wissels kwam Noordenveld terug in de wedstrijd en wist een ruststand van 9-7.

Na de pauze was het wederom Vlug en Vaardig wie het voortouw in de wedstrijd nam met doelpunten van Remco Schraa en Jan Jacob van der Zee. Echter bleef Noordenveld deze keer bij en wist met een stand van 11-11 weer op gelijke hoogte te brengen. Pieter de Jong mocht tijdens zijn 1 minuut durende wisselbeurt de stand op 12-11 zetten. Echter was het Noordenveld wie uiteindelijk aan het langste eind trok en de wedstrijd besloot met een stand van 16-17.