Vlug en Vaardig declasseert HHV.

Op een van de kortste en donkerste dagen voor het kerstreces moest Vlug en Vaardig aantreden tegen HHV in Hollandscheveld.
Na het voorprogramma van de beide reserveteams begint in de kille sfeerloze hal ‘de Merke’ de wedstrijd tussen de beide hoofdmachten.
Het team van Ron Berkenbosch, die ook het korfbalseizoen 2017-2018 de selectie van de Garipers onder zijn hoede heeft, laat zijn equipe scherp beginnen. Na een schamele 12 minuten spelen, noteert het scorebord een uitstekende 0-6 voorsprong. Dit is het moment dat de thuisploeg iets terug kan doen. De Gariper schutterselite laat er verder geen misverstand over bestaan waarvoor ze hier gekomen zijn. De trein denderend door, de spreekwoordelijke thee wordt bereikt op een stand van 6-14.

Na de rust is het Arjen Brander die direct weer de score opent met een fabelachtige achterwaartse one-hander. Het is duidelijk dat de gastheer uit Hollandscheveld het vloeiende spel niet kan bijbenen. Illustratief wordt het gehele aanvalsvak gewisseld. Ook deze wisseling kon de wedstrijd niet doen kantelen. De scherpte ging er in de tweede helft toch wat af, waardoor HHV de eindstand iets dragelijker kon maken. Deze werd bepaald op 17-25. Een prima afsluiter van het jaar voor de ploeg uit Garyp.

Doelpunten: Arjen Brander 6, Roel Schipper 4, Martha van der Kooi 4, Corrie Betten 3, Miranda Veenstra 3, Remco Schraa 2, Femke Feenstra 2 en Jan Jacob van der Zee 1o