Vlug en Vaardig geeft belangrijke punten weg

Waar het tweede team van Vlug & Vaardig erin slaagde 2 belangrijke punten binnen te halen, en daarmee medekoploper blijft, liet V en V 1 deze helaas liggen. Er waren deze wedstrijd belangrijke punten te verdienen, zowel voor HHV als V & V, die op dat moment beide op 9 punten onderaan in het klassement verkeerden. De wedstrijd had niet veel voeten in de aarde, en miste de vechtlust waardoor HHV ervandoor ging met de punten.

Bij het fluitsignaal van de scheidsrechter gaat de wedstrijd meteen los. Al na zo’n 20 seconden opent HHV de wedstrijd. Na 5 minuten staat de teller op 1-3, met doelpunten van Roel Schipper en Remco Schraa (2). HHV komt terug en er wordt om en om gescoord. Aan de kant van de uitploeg scoren Corrie Betten, Roel Schipper en Femke Feenstra waardoor het scorebord na een kwartier spelen op 7-6 staat. De ploeg van Ron Berkenbosch probeert dit nog in te halen door wederom 2 goals van Remco Schraa en een schitterende doorloopbal van Pieter de Jong. Maar HHV blijft ook scoren waarna de ploegen met een tussenstand van 10-9 de rust in gaan.

Na de rust beginnen de Friezen met vol goede moed en laat een paar mooie aanvallen zien, helaas zonder resultaat. Maar dan is het Arjen Brander die het eerste doelpunt in de tweede helft scoort en daarmee ook de gelijkmaker. Helaas blijft het daarbij. V & V speelt steeds slechter, spelers worden zoekende en raken gefrustreerd. Ook aan de kant ziet men het ‘gepiel’. Berkenbosch zet na tien minuten Harmen Brouwer in het speelveld. Aan de andere kant heeft de ploeg uit Hollandscheveld wel vechtlust en maakt gebruik van deze situatie. Remco Schraa scoort nog de 13-11 maar de uitploeg loopt achter de feiten aan. HHV scoort vervolgens vier doelpunten en dan is de wedstrijd wel gespeeld. Pieter de Jong maakt nog een strafworp en Yfke Weidenaar mag nog een poging wagen. Met nog zo’n tien minuten te gaan staat de teller inmiddels op 19-12. Femke Feenstra en de tegenpartij scoren nog in de laatste minuten en wanneer de scheidsrechter fluit, staat er een uitslag van 20-13 op het scorebord waarna HHV luidkeels de overwinning viert. Een teleurstellende wedstrijd, waarin veel dingen mis gingen. Met in totaal 9 punten voor Vlug & Vaardig en met nog wedstrijden te gaan zijn de kansen om niet te degraderen nog niet verkeken. Volgende week speelt V & V z’n laatste thuiswedstrijd tegen Udiros 1.