Vlug en Vaardig – Heerenveen

Onder ideale weersomstandigheden ontving Vlug en Vaardig op haar mooie kunstgrasaccommodatie Heerenveen als tegenstander. Dit betekende een strijd tussen de koploper en de rode lantaarndrager.

In de uitwedstrijd lagen er kansen op de winst en dus werd er vol moed aan het duel begonnen. Tot 3-3 ging de strijd gelijk op, Vlug en Vaardig speelde fris korfbal en vergat niet te scoren. Hierna sloegen de gasten een gaatje, maar de 6-9 ruststand was niet onoverkomelijk.

Echter, na de thee stond het vizier bij de BioBalance 7-formatie niet op scherp. Er werden genoeg kansen gecreëerd, maar de afronding was te onrustig. Ook verdedigend was men niet goed bij de les. Toen er bij een stand van 7-11 ook nog twee strafworpen op rij werden gemist, knapte er iets bij de groenwitten en kon Heerenveen uitlopen naar een 12-18 eindstand. Een gemiste kans voor de V en V-ers, want er had meer in gezeten.

Heerenveen benutte in beide vakken goed haar lengte-voordeel, maar kon als koploper niet imponeren. Komend Pinksterweekend is er geen wedstrijd, hierna moeten alle zeilen worden bijgezet om van de onderste plaats afstand te nemen.

Doelpunten: Wilco de Vries 4, Foppe Nicolai en Lennert Westerhof 3, Nelly Wolters en Klaas-Jan Pander 1 doelpunt.