Vlug en Vaardig houdt de punten wederom in Garijp

Een wedstrijd welke op papier allang leek gespeeld, dat was de wedstrijd tussen de hoofdmachten van Vlug &Vaardig en Altijd Kwiek. Daar waas Vlug en Vaardig nog volop meespeelt voor het kampioenschap in de derde klasse, strijdt Altijd Kwiek tegen directe degradatie naar de vierde klasse.

Het weer was deze zaterdagmiddag een heuse spelbreker waar beide ploegen veel last van hadden. Door de harde wind waren alle doelpunten duur.

Het was Nynke Buis die de score opende aan de zijde van Vlug en Vaardig. Zij was eveneens een belangrijke speelster binnen het veld zo zal later blijken. Op het moment dat het scorebord een 4-1 voorsprong voor Vlug en Vaardig aangaf was de toon gezet, de punten blijven in Garijp. Vlug en Vaardig breide deze stand uit naar een 9-4 ruststand.

Naar de rust was het onaangenaam stil binnen de lijnen. Pas naar bijna 20 minuten spelen was het Nynke Buis die de stilte deed breken aan Vlug en Vaardig zijde. Zij zorgde voor een 10-4 stand op het scorebord. Hierna was de wedstrijd gespeeld. Altijd Kwiek zag de hele kleine kans op punten verdwijnen.

Na 70 minuten gaf het scorebord een 14-6 eindstand aan. Vlug en Vaardig heeft gedaan wat er gedaan moest worden; punten pakken. Door deze winstpartij staat Vlug en Vaardig nu op een tweede plaats in de derde klasse, slechts 1 punt verwijderd van de nummer 1, DTG.

Volgende week speelt Vlug en Vaardig tegen Harkema, wederom een strijd waar 2 volle punten een must zijn. Om 15.30 uur wordt er gespeeld in Harkema.

Doelpunten: Jan Jacob van der Zee 5, Nynke Buis 4, Arjen Brander 2, Roel Schipper 2 en Taede Rienk Sibma 1.