Vlug en Vaardig KAMPIOEN!

GARYP – In de voorlaatste competitieronde is de korfbalvereniging V en V kampioen geworden in de 2e klasse met een stand van 15-9 en men mag daarom volgend jaar in de 1e klas acteren. Vlug en Vaardig moest zaterdag de wei in om tegen Harich te spelen, een ploeg die moest vechten voor de laatste kans om niet te degraderen. Op voorhand was dit dus een wedstrijd met grote belangen. Tel daarbij op de onvoorspelbaarheid vanwege de stormachtige wind en je hebt ingrediënten voor een spannende ontmoeting.

Het eerste kwartier ging de wedstrijd gelijk op. De doelpunten werden om en om gescoord. Na een strafworp van Lennert Westerhof scoorden Wilco de Vries en Dieke Hoekstra vanuit de korfzône. Daarna was het de beurt aan Tiede Fokkema en Martha van der Kooi van afstand. Zo stond er een tussenstand van 5-3 op het scorebord. In het tweede deel leek de BioBalance 7-formatie op een beslissende voorsprong van 8-4 te komen, maar direct na de thee kwam er weer optimisme in het Harich-kamp: 8-6. Dit duurde maar kort, want in tien minuten tijd nam V en V voldoende afstand en stoomde door naar 11-6. Ondertussen werd er contact gezocht met DTL, want als die een punt zouden verspelen, moesten de bloemen in Garyp klaar staan. Dit bleek inderdaad het geval, dus toen Sanne Plantinga de 15-9 eindstand scoorde, barstte het feestgedruis los. Bijzondere dank is er voor het Geahûs, dat voor deze gelegenheid een speciale sluitingstijd hanteerde. Dit kampioenschap is niet alleen de verdienste van de spelers, maar zeker ook van coach Ronald Klos en verdere begeleiding, bestuur en sponsor. Kolmende zaterdag is de laatste wedstrijd tegen Pallas. Op 18 juni wordt het seizoen afgesloten met de V en V-dag, waar ook nog uitgebreid aandacht zal zijn voor het kampioenschap.

Doelpunten: Lennert Westerhof 4, Dieke Hoekstra en Roel Schipper 3, Martha van der Kooi 2 en Sanne Plantinga, Tiede Fokkema en Wilco de Vries elk 1 doelpunt.