Vlug en Vaardig laat punten liggen

GARYP – De twee koplopers in de 2e klasse B troffen elkaar op het kunstgrasveld in Garyp. Het werd een wedstrijd, die begeleid werd door een prachtige voorjaarszon en een harde wind. Met name de laatste factor kwam het spel en en vooral het scorend vermogen niet ten goede.
In de slotfase scoorden Dieke Hoekstra en Roel Schipper nog, zodat de eindstand 11-12 werd. Dit betekende een volkomen onnodige nederlaag, waarbij het spel bij vlagen goed was, maar de afronding V en V nekte.

. Het was halverwege de eerste helft, dat Vlug en Vaardig op een 2-1 (!) voorsprong kwam. Een in die fase veel sterker V en V deed alles goed behalve scoren. Zoals vaker bij balsporten, als het maken van doelpunten bij de ene nagelaten wordt, heeft dat een positieve invloed op de tegenpartij. Dit bleek ook deze middag. DTL ging effectief om met de kansen, die hen geboden werden. Dit resulteerde in een 3-8 voorsprong halverwege de tweede helft. Toen draaide het wedstrijdbeeld echter volledig. Het zelfvertrouwen van de schutters van de BioBalance 7-formatie was tot dusver helemaal zoek, de mooiste kansen – waaronder twee strafworpen – werden gemist, maar plotseling vielen er twee ballen door het mandje en V en V en het publiek veerden op. In een prima periode werd de achterstand door een afstandstreffer van Wilco de Vries teruggebracht tot 8-9. DTL wankelde, maar toen hielp de verdediging van de thuisploeg hen in het zadel door twee keer een doorbraak niet tijdig over te nemen. En zo kwam DTL op een voorsprong van drie treffers.

Komende zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen TDK om 15.30 uur in Deinum.

Doelpunten: Sytze Brouwer, Tiede Fokkema en Roel Schipper allen 3 doelpunten en Dieke Hoekstra en Wilco de Vries elk 1 doelpunt.