Vlug en Vaardig moet het hoofd buigen

Het Groninger korfbalteam De Parabool was vorige week kampioen geworden en hierdoor onbereikbaar voor de nummer twee, Vlug en Vaardig. De eerste ontmoeting had een toen knap spelend V en V gewonnen. Later bleek dit het enige puntverlies voor De Parabool.

Zaterdag troffen deze ploegen elkaar zonder dat er dus nog prijzen vielen te verdelen. Dit was ook te zien in het wedstrijdbeeld. Met name Vlug en Vaardig begon niet scherp aan de wedstrijd, er waren veel passfouten en de duels in de korfzône werden verloren. Dit gaf De Parabool de gelegenheid afstand te nemen, maar door schotloosheid stond het na tien minuten spelen nog slechts 3-1.

Toen brak er een sterke periode aan voor de thuisploeg. De kansen werden afgemaakt, terwijl de doelpogingen van V en V steeds net geen doel troffen. Zo werd er een ruststand bereikt van 9-5. Coach Ronald Klos zette zijn manschappen in de pauze op scherp en dit had resultaat. Toen Tiede Fokkema een strafworp en daarna een kleine kans benutte en Sytze Brouwer van afstand de 9-8 aantekende, begon De Parabool te wankelen. Maar V en V kon geen vervolg geven aan deze goede fase en De Parabool gaf gas.

Hierop had de BioBalance 7-formatie geen antwoord. De Parabool scoorde gemakkelijk en V en V maakte verdedigend te veel fouten. Een afstandschot van Pieter de Jong betekende het laatste doelpunt van de Garipers en de 19-13 – ietwat geflatteerde – eindstand. De verhoudingen in deze competitie waren hiermee helder: De Parabool is de terechte kampioen. Komende zaterdag speelt Vlug en Vaardig de laatste zaalwedstrijdin Burgum tegen Tietjerk.

Doelpunten: Sytze Brouwer 5, Tiede Fokkema 4, Pieter de Jong 2, Annemarieke Houtsma en Roel Schipper elk 1 doelpunt.