Vlug en Vaardig onderuit in matig duel

Voor het publiek was het afgelopen zaterdag geen bijzondere wedstrijd. Eigenlijk is het nooit een wedstrijd geweest nadat Udiros in het begin van de wedstrijd de score naar 4-0 tilde. Er werd niet slecht verdedigd, maar de aanvallen lieten de wensen over. Waar van te voren voor werd gewaarschuwd, ging alsnog mis. Een uiterst zwakke start zorgde ervoor dat VenV het gat in de tweede helft niet meer kon dichten en puntloos huiswaarts keerde.

Pas na 10 minuten wist Vlug en Vaardig ook deel te nemen aan het score verloop. Pieter de Jong wist van afstand de score op 4-1 te zetten. Kort daarna werd het gat nogmaals verkleind door een kleine kans van Taede Rienk Sibma. De verdediging stond prima, maar aanvallend werd er te weinig gebracht. De 5-3 kwam op naam van Arjen Brander die zijn strafworp feilloos benutte, maar daarna was het gebeurd met de doelpunten voor VenV. De score liep uit naar 8-3 en er ging veel te veel mis aan de Garyper zijde. Udiros speelde dit prima uit en VenV had weinig meer in te brengen.

De tweede helft werd een hele andere partij. Er werden meer en betere kansen gecreƫerd, hoger tempo en meer gescoord. Via de 9-4 van Pieter, 10-5 van Martha, 11-6 van Taede was het uiteindelijk Arjen Brander die de achterstand ietsje kleiner wist te maken met twee afstanders: 12-8.

Duidelijk was dat de doelpunten nog steeds schaars waren en er wat moet gebeuren voordat het te laat was. Peter voerde drie wissels door waarmee het slotoffensief was gestar. Jammer genoeg sloeg Udiros weer knap toe en tilde het verschil naar 6 punten, maar Martha en Arjen buigen dit weer snel om waardoor het voor Vlug en Vaardig nog mogelijk was om de laatste minuten nog eenmaal door te drukken. Jan Jacob deed zijn intrede voor extra schotkracht, maar het mocht helaas niet baten. Harmen Brouwer zorgde voor de eindstand met zijn strafworp: 15-11.

Doordat Vlug en Vaardig simpel gezegd de eerste helft er niet goed bij was en qua scorend vermogen te kort kwam moest er de tweede helft te veel worden goedgemaakt. Achteraf gezien een soortgelijke wedstrijd als de vorige ontmoeting. Dit mag een volgende keer niet weer het geval zijn.