Vlug en Vaardig op schot tegen Joure

Op een zonovergoten sportcomplex Hoge Zomerdijk nam Vlug en Vaardig het afgelopen zaterdag op tegen het vlaggenschip van SC Joure. Winst voor de Garipers was geboden tegen het lager geklasseerde Jouster team. Het mooie weer leende zich voor een attractief en spannend duel, maar het waren de Garipers die vanaf minuut één de wedstrijd in handen hadden.

Na het startsein van scheidsrechter Gerrit van der Leeuw was het via een kleine kans van Anke Rinsma al snel raak. Tot 2-2 wist Joure de bezoekers bij te benen, maar daarna ging het snel: Vlug en Vaardig liep door een hoog rendement in de schoten uit naar een 2-16 voorsprong. Ook verdedigend stond de BioBalance formatie als een huis, waardoor de moedige aanvalspogingen van Joure één voor één stukliepen. De tussenstand halverwege was 4-18. Deze achterstand kwam Joure niet meer te boven. Hoewel de thuisploeg in de tweede helft beter voor de dag kwam, en de Garipers de touwtjes zo nu en dan lieten vieren, bleef de marge groot. Na 70 minuten gaf het scorebord 14-29 aan. Een terechte overwinning voor Vlug en Vaardig, dat volgende week het eerste deel van het veldseizoen afsluit met een thuiswedstrijd tegen MN&W.

Arjen Brander 11, Evert Duipmans 5, Jan Jacob van der Zee 4, Anke Rinsma 4, Taede Sibma 2, Ammarins Schievink, Nynke Buis en Anja Lont 1

Radio-nabeschouwing is HIER te beluisteren.