Vlug en Vaardig overklast Blauw Zwart

Het vlaggenschip van c.k.v. Vlug en Vaardig trad afgelopen zaterdag aan tegen Blauw Zwart 1 in Wierden. De ploegen troffen elkaar in het afgelopen zaalseizoen ook tweemaal waar V en V beide keren de winst vrij gemakkelijk binnensleepte. De weersomstandigheden waren perfect voor een doelpuntrijke korfbalwedstrijd. En zo geschiede.

De ploeg van Ron Berkenbosch wist de wedstrijd scherp te starten. Het duurde enkele seconden voordat Vlug en Vaardig de score opende. Blauw Zwart werd goed verdedigd en kwamen niet aan scoren toe. Slimme balletjes, lange aanvallen en goeie schoten kenmerkten het spel van de Garipers. Door goed korfwerk kon er in elke aanval meermaals geschoten worden en dit werd veelal afgesloten met een doelpunt. Blauw Zwart wilde wel, maar kon niet. Vlak voor rust wist V en V het scorebord op 5 – 15 te zetten.

Na de thee was het zaak scherp te blijven en door te gaan. En dat gebeurde. De marge werd direct na rust verder uitgebouwd en Wierdenaren hadden wederom geen tegengif. Enkele wissels waren ook geen oplossing. V en V ging lekker door met waar ze mee bezig waren. Enige smetje op de wedstrijd was het uitvallen van Pieter de Jong die ongelukkig z’n enkel verstuikte zo’n 10 minuten voor tijd. De scheidsrechter, die een puike wedstrijd floot, blies de wedstrijd af op 14-27.
Een ruime overwinning die het team een goed gevoel geeft voor de komende inhaalwedstrijd tegen MN & W komende dinsdag.

Corrie Betten 10, Arjen Brander 5, Remco Schraa 3, Jan Jacob van der Zee 3, Martha van der Kooi 2, Femke Feenstra 2, Miranda Veenstra 1, Pieter de Jong 1