Vlug en Vaardig pakt laatste strohalm niet

VenV moest op bezoek bij De Waterpoort in Sneek in de wetenschap, dat bij verlies handhaving in de 1e klas een hele klus zou worden. Het 2e team gaf het goede voorbeeld door een keurige overwinning tegen De Waterpoort 2 te halen. De straffe wind maakte het spel eenzijdig en mede hierdoor werd in het begin weinig gescoord. Hierna ging de strijd tot 5-5 gelijk op. Doordat De Waterpoort twee kleine kansen en een vrije bal benutte, was de ruststand 8-5.

Na de thee gaf de overigens prima leidende scheidsrechter Bakker, drie strafworpen op een rij en stond er een 10-6 tussenstand op het scorebord. VenV was niet bij machte de wel degelijk aanwezige kansen te benutten en coach Klos bracht drie wissels in. Helaas konden zij de wedstrijd niet laten kantelen en verloren de Garipers met 13-9. Toen de andere uitslagen bekend werden, bleek dat degradatie nu een feit is en dat er volgend seizoen weer in de 2e klas gespeeld wordt.

Doelpunten: Tiede Fokkema 4, Dieke Hoekstra, Martha van der Kooi, Pieter de Jong, Roel Schipper en Wilco de Vries allen 1 doelpunt.