Vlug & Vaardig boekt met passie en strijd belangrijke overwinning op DTL

Een kolkende Westermar barstte zaterdagavond bijna uit zijn voegen. Dit kon maar twee dingen betekenen, of het was Oud & Nieuw of de Gariper korfbalvereniging Vlug & Vaardig boekte weer een overwinning. Dit laatste was zaterdagavond het geval. De Bio-Balance7 formatie boekte een belangrijke overwinning op degradatiekandidaat DTL. Al ging het zeker niet makkelijk.

Als scheidsrechter Peter van Kloet voor het eerst op zijn fluit blaast, is het al gauw Sytze Brouwer die Vlug & Vaardig op een 1-0 voorsprong zet. Het spel van beide ploegen is in de beginfase niet denderend, vooral de ploeg uit Hantum heeft in de beginfase werkelijk niets in te brengen; mede door goed reboundend werk van het duo Roel Schipper en Taede Rienk Sibma. Doelpunten van Sytze Brouwer, totaal goed voor 5 doelpunten in deze eerste helft, en Taede Rienk Sibma zetten de Bio-Balance7 formatie op een comfortabele 3-0 voorsprong. Dan toont ook DTL haar eerste wapenfeit in de wedstrijd, het is Wiebe Kuipers die onder zwaar verdedigende druk met een afstandschot de tussenstand op 3-1 bepaalt.
De ploeg van hoofdtrainer Jaap Jan van der Molen reageert direct, opnieuw is het Sytze Brouwer die ditmaal van afstand de 4-1 laat aantekenen. Dan komt ook DTL beter in de wedstrijd, mede door individuele fouten van de Garipers komt de spanning weer in de wedstrijd; 4-3. Rommelig, zo zou je de eerste helft kunnen omschrijven, waarin V en V niet het verzorgde spel laat zien wat zij de afgelopen weken heeft laten zien. Dit zal wel te maken hebben met de spanning die er op dit duel staat. Eén persoon die geen last lijkt te hebben van de spanning is Taede Rienk Sibma, die zijn goede vorm van de afgelopen weken doorzet en met een mooi afstandschot de 5-3 laat aantekenen. Als Sytze Brouwer met een fabelachtig doelpunt en een afstandschot de ruststand op 7-3 bepaalt is er weer een gat geslagen, en kan V en V met een lekker gevoel de rust ingaan.

Na rust verdwijnt het gat van 4 doelpunten als sneeuw voor de zon, 3 doelpunten van de ploeg uit Hantum zorgen ervoor dat de spanning weer terug komt in de wedstrijd: 7-6. Dan laat ook Dieke Hoekstra op een belangrijk moment van zich horen, die met een mooie doorloopbal de Bio-Balance7 formatie op 8-6 zet. Het is ook in de tweede helft niet altijd even mooi, maar aan strijd is er geen gebrek bij de Garipers.
Na de 9-6 van Roel Schipper wil het aanvallend even niet meer lukken. Er komt een fase met meer passfouten en de genomen schoten van V en V vallen telkens ongelukkig in de handen van de Hantumers. Wanneer DTL met een knap afstandschot iets terugdoet, grijpt trainer Jaap Jan van der Molen in: Tiede Fokkema vervangt Jan Jacob van der Zee. Als scheidsrechter Peter van Kloet, die overigens dit duel over het algemeen uitstekend floot, met twee discutabele beslissingen aan DTL een strafworp en een vrije bal toekent, komt de ploeg uit Hantum in de slotfase wel weer heel dichtbij: 10-9. Opnieuw grijpt de trainer van de Garipers in, Lennert Westerhof wordt als pinchhitter in de laatste minuten gebracht, die Taede Rienk Sibma vervangt. De wissel pakt al snel goed uit: Lennert Westerhof staat koud 20 seconden in het veld, als hij met zijn tweede balcontact de Garipers op een 11-9 voorsprong zet. Maar weer komt DTL terug, met nog ruim twee minuten op de klok komt DTL weer wat dichterbij tot 11-10.
Als Tiede Fokkema in de aanval daarop in een duel onder de korf een strafworp meekrijgt, houdt Sytze Brouwer het hoofd koel en scoort de 12-10. De wedstrijd lijkt gespeeld, en al helemaal als Roel Schipper met een strafworp 13-10 laat aantekenen. Direct na dat moment fluit scheidsrechter Peter van Kloet ook voor het laatst. Een terechte, zwaarbevochten overwinning voor de Bio-Balance7 formatie.

Er volgen nu twee vrije weekenden voor de ploeg uit Garyp, waarna de competitie hervat wordt uit bij CSL in Britsum.