Vlug & Vaardig met speels gemak langs Pallas ’08.

[Foto overgenomen van website Pallas ’08.]

GARYP – Op een zonovergoten kunstgrasveld moest zaterdag de equipe van trainer/coach Ron Berkenbosch aantreden tegen koploper Pallas ’08. Dit zomerweer (in oktober!) was gunstig voor Arjen Brander, die is opgegroeid onder een bananenboom in het altijd zomerse Kameroen. Brander maakte in deze wedstrijd in totaal 5 goals, waarmee hij zijn seizoenstotaal ruimschoots verdubbelde.

Tegenvaller voor de ploeg uit Garijp was het ontbreken van de geblesseerde Remco Schraa. Schraa werd logischerwijs vervangen door Ludolf van der Molen, die dit uitstekend vervulde. Van der Molen is een speler die het veld in stapt om oorlog te maken. Hij gaat geen confrontatie uit de weg en sterker nog, begint het liefst zelf een als het even kan. Een speler die je liever in je team hebt op trainingen dan dat je ertegen speelt.

Al vanaf het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat de punten vandaag in Garijp zouden blijven. Vanaf minuut één waren de knikkende knieën en bevende handen bij de tegenstanders uit Leeuwarden duidelijk zichtbaar. Iets wat begrijpelijk is als je tegen de acht geoliede vechtmachines uit Garijp moet aantreden. De start van de wedstrijd was nog wel erg stroef. Na 10 minuten spelen stond er een stand van 2-4 op het scorebord. Goals van Betten en de Jong. Dan laat Van der Molen van zich gelden, en zorgt er met twee goals eigenhandig voor dat Vlug & Vaardig weer naast de ploeg uit Leeuwarden staat: 4-4. De gehele eerste helft blijft gelijk opgaan. De ruststand wordt derhalve bepaald op 10-10. Uit deze ruststand kan men duidelijk opmerken dat de Garipers nog last hadden van een kater van het dorpsfeest drie weken terug.

Gelijk na rust liet Jan Jacob van der Zee zich gelden met de 11-10. Vanaf dat moment ging Pieter de Jong en Arjen Brander opstaan en werd de ploeg uit Leeuwarden relatief simpel opzijgezet. Als ook Corrie Betten zich weer met twee goals laat gelden lopen de Garipers hard uit na een 20-15 voorsprong. Vanaf dan was het zaak van krachten sparen en de wedstrijd professioneel uitspelen. Dit slaagde door met name goed verdedigend werk van Vlug & Vaardig. Met name het duo Veenstra & Feenstra, maar ook in het andere vak door Jildou Boonstra zorgde ervoor dat de verdediging stabiel overeind bleef.

Na de wedstrijd kreeg de solide verdediging van Vlug & Vaardig daarom ook de bijnaam “De Gariper Muur”. Goals van Brander en de Jong zorgden uiteindelijk voor een meer dan terechte 22-18 eindstand.

Volgende week speelt de ploeg uit Garyp opnieuw een thuiswedstrijd tegen Achilles uit Almelo.