Vlug & Vaardig pakt eerste punten

Na de eerste vier wedstrijden te hebben verloren, was het zaak voor Vlug & Vaardig om de broodnodige eerste punten te pakken. De afgelopen wedstrijden waren vaak ‘net niet’, dit moest afgelopen zaterdagavond in Balk tegen DTG anders, ook gezien de ranglijst waarin DTG met twee punten boven Vlug & Vaardig stond.

Het begin van de wedstrijd was rommelig van beide kanten, waarbij het eerste doelpunt aan de zijde van DTG viel. De Bio Balance formatie pakte hierna de draad op, door de achterstand om te buigen naar een 1-4 voorsprong door doelpunten van Arjen Brander, Taede Sibma, Miranda Veenstra en wederom Arjen Brander. Uit deze voorsprong werd hoop geput met een verder goed verloop van de eerste helft. Er werden goede aanvallen gespeeld waarnaast DTG aanvallend weinig kon inbrengen door goed verdedigend werk. De voorsprong werd behouden wat resulteerde in een 4-8 ruststand.

De tweede helft begon direct goed, door een doelpunt van Sytze Brouwer. Na dit doelpunt zette DTG een tandje bij, waardoor Vlug & Vaardig het lastiger kreeg, zowel aanvallen als verdedigend. Waar in de eerste helft alles goed liep, was er in de tweede helft moeite om de doelpunten te produceren. DTG sloop dichterbij van 5-9 tot 8-9. In een wedstrijd waarin de doelpunten schaars waren kwam het aan op werklust en mentaliteit, waarbij Sytze Brouwer wederom belangrijk bleek met het benodigde verschil vlak voor tijd, 8-10. DTG wist de score nog terug te brengen tot 9-10, maar de zinderende eindfase werd beslist in het voordeel van Vlug & Vaardig, die hiermee de eerste broodnodige punten in de wacht sleepte.

Volgende week staat weer een belangrijke wedstrijd op het programma waarbij TDK om 19.50 uur op bezoek in de Westermar te Burgum. Uw steun is hierbij weer hard nodig om de winst tegen DTG een goed vervolg te geven.

Doelpunten: Taede Rienk Sibma 3, Arjen Brander en Sytze Brouwer beide 2, Miranda Veenstra, Dieke Hoekstra en Nynke Buis allen 1