Vlug & Vaardig pakt na thriller de volle nul punten

Er hebben in de historie van de sportwereld al vele controversiële transfers plaatsgevonden. Noem de overgang van Johan Cruijff naar Feyenoord, of de transfer van Lucas Bijker van Cambuur naar aartsrivaal Heerenveen. Dit maakt de wedstrijden tussen ploegen als Ajax en Feyenoord daarom ook extra beladen. We schrijven 20 Mei 2017. VenV – Pallas ’08. Andere ploegen, zelfde sentimenten. Voor de supporters van beide clubs al jaren wedstrijden waarvan de data met rode stift omcirkelt staat in de agenda. Echter kreeg deze wedstrijd nog een extra lading met zich mee door recentelijke transfers. Het zal dan ook geen toeval zijn dat Pallas ’08, in aanloop richting het duel met onze trots, publiekelijk via Omroep Leo haar interesse kenbaar maakte in Frits Houwink. Hiermee was de psychologische oorlogsvoering begonnen. De equipe van trainer Ron Berkenbosch wist wat zich te doen stond, knokken voor elke meter.

Goed gevoel
Omdat Pieter “Chubby” de Jong vandaag niet aanwezig was, werd er met een goed gevoel begonnen aan de wedstrijd. De supersub van Garyp, met het postuur van Diego Maradona in de nadagen van zijn carriere, had internationale verplichtingen in Stockholm met het Earnewaldster Skutsje en moest deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Daartegenover stond de terugkeer van “Old but Gold” Mathilde van der Zee. Van der Zee, die in 1841 haar debuut maakte in het eerste, maakte vandaag voor de 31e keer haar rentree in het eerste elftal van de Garipers. Iets wat in de ogen van de vele aanwezige supporters niet onvermeld moest worden gelaten.

Start
Al vanaf minuut één bleek dat dit duel bikkel en bikkelhard gespeeld zou worden. Via doelpunten van Remco Schraa en Roel Schipper liepen de gladiatoren van Vlug & Vaardig al snel uit naar een 3-0 voorsprong. Echter was er vanaf dat moment een keerpunt in de wedstrijd. Vanaf de kant was het duidelijk hoorbaar dat de ploeg uit Leeuwarden de geoliede vechtmachines uit Garijp vanaf toen probeerden te breken, waarin termen als: ,,Rot op met je ijsbaan” en ,,Ik hoop dat je telefoon stuk valt” niet geschuwd werden. Hier gaven de gladiatoren van Vlug & Vaardig natuurlijk helemaal niks om. Vandaar dat de 3-0 voorspong werd veranderd in een 4-6 achterstand. Via doelpunten van Femke Feenstra en een penalty van Roel Schipper kwamen de Garipers nog langszij, maar uiteindelijk was het Pallas’08 dat de touwtjes in de slotfase van de eerste helft in handen nam en de ruststand bepaalde op 6-10.

Rust
Wat er in de rust door trainer Ron Berkenbosch is besproken, is niet voor kinderogen bestemd. Voor diegenen die het toch willen weten zult u een van de spelers persoonlijk moeten aanspreken.

Comeback
Er zou keihard gestreden moeten worden om de achterstand om te buigen in een voorsprong. Arjen Brander en Martha van der Kooij, een atlete met 21 paar longen, zorgden met respectievelijk een afstandsschot en doorloopbal voor het eerste doelpunten van de Garipers in de tweede helft. Remco Schraa en wederom Arjen Brander volgden dit goede voorbeeld en daardoor werd de achterstand verkleint tot twee punten, 10-12. Echter werd op onverklaarbare wijze de doorgaans zo sterke Gariper verdedigende muur wederom even gesloopt door de spelers uit Leeuwarden, waardoor er met nog een kwartier te spelen er een 11-16 tussenstand op het scorebord stond. Dit was het moment voor trainer Berkenbosch om in te grijpen; de focus werd van de wedstrijd afgelegd en de menukaarten van Double B werden onder de spelers verdeeld, zodat ze alvast een keuze konden maken voor het etentje wat later op de avond plaats zou vinden. Roel Schipper en Remco Schraa wilden hun keuze nog niet maken en besloten zich toch nog te focussen op de wedstrijd. Tot frustratie van de rest van de ploeg, die later op de avond erg lang moest wachten tot beide heren hun keuze hadden gemaakt. De uitslag van deze wedstrijd werd overigens bepaald door doelpunten van de beide heren op 13-16.

Al met al een teleurstellende wedstrijd van de groenhemden. Menig lezer van dit verslag die zaterdagmiddag niet aanwezig was op het Sportpark Looft den Heer zal zich af vragen hoe het ooit mogelijk is dat de Gariper gladiatoren verloren hebben van de bezoekers uit Leeuwarden. Als schrijver van dit verslag kan ik u alleen vertellen dat soms overmacht, in de volksmond ook wel beter bekend als force majeure, een grote rol speelt. Volgende week wacht in de laatste reguliere competitie duel van dit seizoen de uitwedstrijd tegen DWA / Argo. De noppen zullen geslepen worden.