V&V 1 de beste in zenuwslopende wedstrijd

GARYP – Het is weer zaterdag avond en dat betekent doorgaans dat de trots van Garyp, Vlug & Vaardig weer mag aantreden. De equipe van coach Peter de Groot treft deze avond Pallas ’08. Een lastige tegenstander voor de Garipers, de heenwedstrijd werd immers nog met 18-16 verloren. Om in de titelrace te blijven zal Vlug & Vaardig er vandaag alles aan moeten doen om de punten in eigen huis te houden.
Beginfase
Voor dit thuisduel is elkaar beloofd om alles uit de kast te halen om deze wedstrijd goed te beginnen. Overmacht kan deze mooie belofte helaas verbreken. Stel, er staan 5 schaars geklede dames en heren uit Bergum en omstreken langs de lijn, dan is het, logische en zeker begrijpbare, gevolg dat de 8 Gariper gladiatoren zodanig afgeleid zijn zodat de focus niet meer bij de wedstrijd ligt. Dit was niet het geval, dus het duel begon met een moeizaam begin van de Garipers.

Spannend
Al vanaf het begin van de wedstrijd blijkt het dat het geen gemakkelijke avond zou worden. Vlug & Vaardig neemt al gauw na het eerst fluitsignaal de leiding maar het antwoord van Pallas volgt ook snel. Tot 7-7 blijft het gelijk op gaan, maar dan weten de Garipers toch eindelijk een gaatje in de sterke verdediging van Pallas te vinden. Doelpunten van Brander (2x) en Rinsma zorgen voor een 10-7 tussenstand. Het slotakkoord van de eerste helft is voor Pallas dat de ruststand bepaalt op 10-8 en daarmee de spanning volop terug brengt in de wedstrijd.

Brander-show

In de tweede helft begint Vlug & Vaardig met het sterke spel waarmee het de eerste helft was geeindigd. Twee doelpunten van Arjen Brander, in de eerste helft ook al goed voor vijf treffers, zorgen voor een 12-8 tussenstand. Men noemt hem tegenwoordig ook wel ‘de Marco van Basten van het korfbal’. Een compliment dat zijn weerga in de korfbalgeschiedenis niet kende. Sytze Brouwer, voor wie de benaming “casanova” een understatement is, zorgt met een afstandsschot voor de grootste voorsprong van de avond voor de ploeg uit Garyp: 13-8.
Slordig
Vlak na de treffer van Brouwer komt er klad in het spel van de Garipers. Door momenten van niet geconcentreerd zijn en misverstanden in de verdediging leek het even alsof het weer het jaar 1989 was: De Gariper verdediging die in Tytsjerksteradiel en omstreken bekend staat als de Berlijnse Muur werd even gesloopt door het aanvalspel van de Leeuwarders. Ondanks twee gemiste strafworpen slaagt Pallas er in om de voorsprong van de Garipers te verkleinen, en een 13-11 tussenstand aan te tekenen. Met nog 10 minuten te gaan en een voorsprong van maar twee punten is de buit dus alles behalve binnen.

Hard

Anke Rinsma, die overigens verdedigend en aanvallend een dijk van een wedstrijd speelde, zorgt met een afstandschot voor 14-11. Pallas blijft echter in staat om telkens het gat te verkleinen naar twee punten en de wedstrijd spannend te houden. Maar vanaf dat moment begint de wedstrijd ook harder en harder te worden. De gladiatoren van Garyp gaven hier natuurlijk nergens om. De duels in de korfzone worden harder en met name Jan Jacob van der Zee bleek niet af te stoppen voor de heren van Pallas en werd tot twee keer toe hard onderuit gehaald. Dit resulteerde dan ook in een tweetal strafworpen voor de ploeg van trainer Peter de Groot. Anke Rinsma bleef de zenuwen de baas en rondde beide strafworpen koelboeldig af: 18-15. Met nog iets minder dan twee minuten op de klok lijkt dit de bevrijdingstreffer en daarmee de wedstrijd beslist.

Slotakkoord
Weer weet Pallas de voorsprong te verkleinen naar twee punten. Met een afstandschot wordt de stand 18-16. Het slotakkoord van de wedstrijd is voor de ‘Man of the Match’ Arjen Brander. Hij zorgt met zijn achtste treffer van de avond voor de eindstand 19-16. Een moeizame zege voor de Gariper maar gezien het spelbeeld zeker wel verdiend. Volgende week wacht Vlug & Vaardig de belangrijke thuiswedstrijd tegen Elko 1, de concurrent in de titelstrijd. Wij hopen u dan ook graag weer te zien in de Westermar!