V&V 1 pakt de punten in een moeizame wedstrijd tegen DTL

De wedstrijd tegen de ploeg uit Hantum mocht niet uit handen gegeven worden, al leek het daar een groot gedeelte van de wedstrijd niet op. De Garipers wonnen uiteindelijk nipt in een moeizaam duel met 14 – 15. Zonder meer een terechte overwinning, maar waar dikkere cijfers op zijn plaats zouden zijn.

De korfballers van V&V waren uitgenodigd om haar kwaliteiten te tonen in de sporthal van Holwerd. De Waddenzee had maar een ijzige kou achtergelaten in de thuishal van DTL, maar waar de spelers uiteindelijk geen probleem mee hadden. Waar de korfballers van Garijp wel een probleem mee hadden, was een score neerzetten om met trots tegen aan te kijken. De start kende eigenlijk niet zo heel veel aanmerkingen. Elke aanval werd beloond met een doelpunt. Femke Feenstra scoorde in de eerste twee minuten een kleine kans en een vrije bal, gevolgd door Arjen Brander van afstand en Martha van der Kooi met een doorloopbal. Vlug de eerste tien minuten, totaal niet Vaardig in de overige twintig minuten van deze wedstrijd. Na een reeks van drie verloren wedstrijden, kon en mocht er van een ploeg als DTL, absoluut niet verloren worden. Daar dachten de blauw-witten anders over, zij scoorden zeven op rij en lieten een 7-4 ruststand noteren. Een gevoel van onvrede bij de Garipers, want een aantal opgelegde kansen of beter gezegd een aantal niet-toegekende kansen hadden deze wedstrijd al heel anders kunnen laten verlopen.

Trainer/coach Ron Berkenbosch was helder en duidelijk naar zijn spelers toe, er moest wat gebeuren. De start na rust was nog voor DTL, maar V&V wist in anderhalve minuut het verschil weer terug te brengen tot één doelpunt. Remco Schraa doorboorde van afstand de gele mand, gevolgd door twee one-handers van Corrie Betten en Roel Schipper. Twee doelpunten die niet zouden misstaan op de facebookpagina van NLKorfbal. Er kwam vertrouwen terug in de ploeg, wat uiteindelijk weer resulteerde in een voorsprong 9 – 10. Toch was DTL niet vergeten dat er gewonnen moest worden om nog enigszins hoop te hebben om in die tweede klasse te blijven en wist de voorsprong opnieuw over te nemen. Nynke Buis en Evert Duipmans vervingen verdienstelijk Miranda Veenstra en Jan Jacob van der Zee. De benodigde lengte resulteerde in kansen wat er voor zorgde dat V&V een marge van twee verschil bleef houden. Er werd om-en-om gescoord en uiteindelijk wist Roel Schipper weer de aansluiting te vinden. De laatste score viel in de 27e minuut in het voordeel van V&V. Waar DTL in de laatste minuten nog haastig op zoek was naar de gelijkmaker, floot scheidsrechter de Haan op een eindstand van 14 – 15 de wedstrijd af. Een terechte overwinning, twee punten, maar moeizaam was het wel….

Doelpunten: Remco Schraa 4, Arjen Brander 3, Roel Schipper 3, Femke Feenstra 2, Martha van der Kooi 1, Corrie Betten 1, Nynke Buis 1