V&V 1 promoveert naar de 2e klasse veld!

Van wedstrijdverslag naar promotieverslag

Zuur was het verlies van vorige week. De strijd tegen Pallas ’08 leverde voor de korfballers van Garyp een bitter einde op. Bij winst was die tweede plaats een feit geweest, nu moest die gedeeld worden. Het laatste competitieweekend blijkt toch altijd weer beslissend.
Fanatieke trainingen als voorbereiding op dat laatste weekend. V&V 2 kon zich al wel veilig spelen, waardoor de focus kwam te liggen op het eerste. Er werd streng rekening gehouden met een lange competitie. Bij winst van zowel V&V 1 als Pallas ’08, moet er een beslissingswedstrijd gespeeld worden, met uiteindelijk nog een promotiewedstrijd.

Afgelopen zaterdag brak dan voor de Gariper ploeg in het warme Winsum het strijdtoneel los. Op nog het ‘ouderwets grote’ kunstgrasveld van DWA kwam het eerste doelpunt van Arjen Brander vanaf tweeëneenhalve meter nadat Mathilde van der Zee foutief werd afgestopt. De 3-0 werd snel neergezet, voordat de thuisploeg tot scoren kwam. Eigenlijk liet V&V zien waarvoor het gekomen was, twee punten mee naar Garyp. Remco Schraa bracht met twee doorloopballen wat marge in de zaak, wat gevolgd werd door scores van Roel Schipper, Martha van der Kooi en Jan Jacob van der Zee van afstand. De rust werd in gegaan met een 4-10 voorsprong.

Ron Berkenbosch keek tevreden naar zijn pupillen in de kleedkamer, waar ‘Grietje’ in plaats van thee, ranja had neergezet: “dat warme weer is niks voor thee”. Iets waar we misschien achteraf toch beter geen gebruik van konden maken. De start van de tweede helft voor Vlug en Vaardig was niet bepaald vlekkeloos. DWA bracht wat roering in het geheel en binnen een aantal minuten was een voorsprong van zes verdwenen naar een gat van twee punten. Een moment waar trainer/coach Berkenbosch zich snel richtte op de aanwezige reservebank. Mathilde van der Zee die een puike wedstrijd had neergezet maar door een blessure gewisseld moest worden, werd verdienstelijk vervangen door Corrie Betten. Ludolf van der Molen werd in het team gebracht voor Roel Schipper. De machine haperde, maar kwam weer op gang door afstanders van de vier mannen in het veld. Scheidsrechter Dolfing floot deze wedstrijd af op een stand van 11-17.

De winst van V&V tegen DWA zorgde voor blije gezichten. Alleen de spanning bleef in afwachting van de uitslag DTS 1 – Pallas ’08 1. Uiteindelijk het verlossende woord, geen beslissende wedstrijd meer want V&V mag zich de enige echte nummer 2 van de competitie noemen. Normaliter zou dit betekenen dat de Garipers een promotiewedstrijd zouden moeten gaan spelen tegen Harkema 1, de nummer 2 van de andere poule. Vandaag bereikte ons het bericht dat Harkema 1 zich teruggetrokken heeft, aangezien het niet wil promoveren. Het definitieve woord van de KNKV kwam vanochtend; V&V 1 is daardoor direct gepromoveerd naar de tweede klasse! Fantastisch nieuws! Uiterarie is het een rare wending om zonder een wedstrijd met uitbundige supporters en de bijbehorende adrenaline te promoveren, maar de felbegeerde promotie is wel binnen! Complimenten aan de spelers en de technische staf voor het mooie seizoen. En bovenal; bedankt supporters en sponsoren voor de trouwe steun! Volgend jaar weer?

V&V 1 speelt volgend jaar, zowel veld als zaal, tweede klasse.