V&V 1 sluit seizoen op typerende wijze af

Dat het vlaggenschip van Garyp zou gaan degraderen was reeds enkele weken bekend. De laatste drie wedstrijden waren dan ook om des keizers baard, waarin de nodige (gedwongen) wisselingen in de opstelling moesten worden gemaakt. Zo ook in de wedstrijd tegen buurvereniging Quick ’21 1: de talentvolle A-junior Ettha Kootstra maakte namelijk haar basisdebuut.
 
De Oudegaasters, enkele weken geleden al overtuigend kampioen geworden, begonnen voortvarend aan de wedstrijd. Binnen no-time stond men op 0-2. V&V reageerde meteen via Ludolf van der Molen, Femke Feenstra en Arjen Brander, waardoor er een 3-2 voorsprong werd gerealiseerd. Het zou de eerste en laatste voorsprong voor de Garipers zijn in deze wedstrijd. Quick ’21 scoorde elf keer op rij waardoor de ruststand 3-13 bedroeg.
 
Nadat Arjen Brander het veld verruimde voor Harmen Brouwer wisten de Garipers eindelijk weer een doelpunt te scoren. Diezelfde Harmen Brouwer scoorde een doorloopbal vanuit een goede actie van Ettha Kootstra en een mooie combinatie met Jan Jacob van der Zee. Ettha Kootstra wist later zelf ook de korf te vinden met een puik afstandschot. In de tweede helft stond er echter geen maat op Quick ’21, die de magische dertig zelfs nog aan wisten te tikken. Goals van Yfke Weidenaar, Pieter de Jong en Jan Jacob van der Zee deden de einduitslag op 8-31 uitkomen. In de laatste 40 seconden mocht Luut Peter Nieuwenhuis nog aantreden om Harmen Brouwer zijn verdiende publieks- en afscheidswissel te geven. Hij stopt volgend seizoen, net als Roel Schipper, Martha van der Kooi, Nelly Wolters en Nynke Buis. Uiteraard staat de deur altijd wagenwijd open voor deze ras-V&V’ers.
 
Na deze duidelijke verliespartij neemt V&V de schade van dit seizoen op. Tijdens het zaalseizoen werd er knap gehandhaafd in de tweede klasse, maar het veldseizoen was ronduit abominabel. Alle vier de winstpunten kwamen uit de ontmoetingen met Sparta (Z). Het ontbrak dit veldseizoen aan scoringsvermogen: het veldseizoen werd gemiddeld maar 14 keer gescoord. Daarnaast was men verdedigend te instabiel. Té vaak kwam men snel op een grote onoverkoombare achterstand waardoor V&V regelmatig achter de feiten aan liep. Vergeet daarbij niet dat de Garipers dit voorjaar geteisterd werden door personele problemen van ongekend niveau. Kortom: een seizoen om van te leren. Volgend seizoen moet het beter in de derde klasse.
 
Dank aan alle wissel- en gelegenheidsspelers die V&V uit de brand hebben geholpen dit seizoen. Daarnaast dank aan de onvoorwaardelijke steun van de supporters. We zien jullie graag volgend seizoen weer langs de lijn!
 
NB. V&V 2 sluit zaterdag het seizoen tegen Quick ’21 2. Deze wedstrijd start om 14:00u in Garyp!