V&V 1 wint met overtuigende cijfers van Blauw Zwart 1

WIERDEN – Net als vorige week mochten de Garypers weer afreizen naar ‘het Oosten’ om dit keer aan te treden tegen Blauw Zwart uit Wierden. Op tijd weg gegaan i.v.m. met de weersvoorspellingen bleken de wegen prima te berijden. Dus was er traditie getrouw tijd voor een bakje koffie en thee vooraf.

Vanaf de eerste minuut scherp beginnen was de boodschap van coach Peter de Groot. Coach van Blauw Zwart had waarschijnlijk dezelfde boodschap meegegeven aan zijn team. Het was de thuisploeg die de score opende, Anke Rinsma kwam vrijwel direct met de gelijkmaker. In het eerste kwartier wist geen van beide ploegen uit te lopen. Tot 3-3 liep de score gelijk op. Arjen Brander en Tiede Fokkema wisten wel een gaatje van 2 te slaan naar 3-5.

De thuisploeg liet de Bio Balance formatie echter niet verder uitlopen dan 2 doelpunten. Tot een score van 9-11 konden ze dit volhouden. Dankzij twee doelpunten van Jan Jacob van der Zee, en beide 1 van Tiede Fokkema en Nynke Buis werd er een gat geslagen naar 6 doelpunten verschil.

In de tweede helft stagneerde de score voor V&V een korte periode, hierdoor wist de thuisploeg het verschil nog even terug te dringen naar 4 doelpunten. Echter herpakte de Garypers zich weer snel en liep de score weer uit. In het laatste kwartier volgden er nog een heel aantal doelpunten van de Bio Balance formatie. Waaronder een mooie ‘vierdemansactie’ van Jan Jacob van der Zee, zoals coach Peter de Groot en publiek ze graag willen zien.

De wedstrijd eindigde in een mooie 15-27 overwinning voor V&V 1. Doelpunten scoren doe je niet alleen, een teamprestatie dus met onder andere heel goed korf werk van Teade Rienk Sibma. Mooie bijkomstigheid deze avond was het bericht uit Leeuwarden, Pallas’08 1 wist mede koploper Elko/SSC 1 met 19-18 te verslaan. Waardoor V&V1 voorlopig alleen koploper is.

Na de wedstrijd werd de overwinning gevierd met de nodige biertjes uit de regio, echter wilde de beheerder van de hal niet meewerken aan dit feest. De doucheruimte werd vergrendeld door de norse beheerder, waardoor de heren van V&V hun creativiteit moesten gebruiken om toch enigszins fris aan de terugreis te kunnen beginnen. Het 3 meter hoge muurtje dat de doucheruimte met de kleedkamer scheidde was voor de Garipers geen obstakel. Na het nodige klim en klouter werk, met posities waarin je je teamgenoten liever niet ziet, wisten de mannen toch hun welverdiende douche te veroveren. Met gezonde honger kon de terugreis beginnen.

Als laatste nog een bedankje aan onze drie meegereisde supporters! Grote klasse!

Doelpunten: Jan Jacob van der Zee 8, Anke Rinsma en Arjen Brander beide 6, Nynke Buis 3, Corrie Betten 2 en Tiede Fokkema beide 2 .