V&V 2 gehandhaafd, V&V 1 verliest

GARYP – Op een zonnige zaterdagmiddag mocht de selectie van V&V aantreden tegen de equipes van Pallas’08 in Leeuwarden. Vooraf waren de belangen duidelijk: de 2e teams speelden beide voor handhaving. Daarnaast is Pallas’08 1 nog in de race voor de 2e plaats en is V&V 1 na de naderende samenwerking met buurvereniging Quick’21 uitgespeeld.

De wedstrijd met grote belangen startte om 14:00 op het broeierige kunstgrasveld in Nijlān. De start van de wedstrijd was voor de Garipers. De De wedstrijd met grote belangen startte om 14:00 op het broeierige kunstgrasveld in Nijlān. De start van de wedstrijd was voor de Garipers. De groenhemden waren fysiek sterker, feller en wisten de vele aanvallen om te zetten in goede doelpunten. De Leeuwarders bleven echter dichtbij waardoor de wedstrijd nooit echt gespeeld was. Uiteindelijk kwam de winst niet meer in gevaar: V&V 2 won met 15-18 en speelde zich veilig in de reserve 2e klasse! Dit betekent dat de samenwerkingsclub met Quick’21 volgend jaar ook reserve 2e klasse speelt.

Door de vele blessures trad V&V 1 met een bijzonder gezelschap aan. Zo kregen Jildou van der Zee, Ilse Bosma, de scorende Rienk Jan de Boer en Oebele Herder de nodige speelminuten. Zelfs de talentvolle B-aspiranten waren niet opgewassen tegen het goede Pallas’08. De Garipers verloren kansloos.

Volgende week speelt de selectie in Zuidlaren tegen Ritola 3 en tegen Achilles 1 in Almelo.