V&V 2 handhaaft zich in zenuwslopende wedstrijd!

GARYP – Op de warmste dag van maart stond voor de selectie van VenV de laatste twee zaalwedstrijden op het programma. Tevens ook de laatste zaalwedstrijd als Vlug en Vaardig, aangezien er volgend jaar word samengewerkt met Quick’21. De tegenstanders voor vanavond zijn de Flamingo’s uit Buitenpost. Voor het tweede een zeer belangrijk duel, omdat de winnaar van deze wedstrijd handhaaft in de reserve 2e klasse. Voor het eerste van VenV stond er niets meer op het spel.

De wedstrijd van VenV 2 werd geopend door de gasten uit Buitenpost, maar daar hebben de Garypers als snel een antwoord op. Met doelpunten van Arjen Brander, Pieter de Jong, Corrie Betten, Remco Schraa en Miranda Veenstra weet Vlug en Vaardig op een stand van 6-3 te komen. Dan vallen de doelpunten aan de kant van VenV lastig en weten de Flamingo’s vlak voor rust op een stand van 10-10 terug te komen. Maar Miranda Veenstra scoort een zuivere buzzerbeater, waardoor de rust in gegaan wordt met een stand van 11-10.

De begin van de tweede helft is zenuwslopend, er wordt om en om gescoord. Vlug en Vaardig kijkt zelf even tegen een achterstand aan van 14-15, maar Femke Feenstra en Corrie Betten weten de score weer om te draaien naar 16-15. Vanaf dan lukt het VenV om los te komen van de Flamingo’s. Met een fraaie onehander van Arjen komt de stand 2,5 minuut voor tijd op 23-19. Flamingo’s weet nog twee keer te scoren, waardoor de eindstand op 23-21 komt te staan. Een mooie en verdiende overwinning, waardoor volgend jaar in de samenwerking met Quick’21 reserve 2e klasse wordt gespeeld!

Voor het eerste van VenV was de wedstrijd tegen Flamingo’s eentje die nog even gespeeld moest worden. Leuk weetje: zal deze wedstrijd ervoor zorgen dat Luut Peter Nieuwehuis de topscoorder positie van dit seizoen overneemt van Arjen Brander? Beide hebben ze dit seizoen 28 doelpunten gescoord in het eerste. De score van de wedstrijd wordt geopend door Pieter de Jong, 1-0. De Flamingo’s hebben al snel een antwoord 1-1. Een strafworp zorgt ervoor dat Luut Peter Nieuwenhuis inderdaad de koppositie kan overnemen van Arjen Brander, 2-1. Het eerste van VenV weet, door doelpunten van Luut Peter Nieuwenhuis, Pieter de Jong en Ron Berkenbosch bij te blijven tot een score van 5-5. Daarna weten de gasten uit te lopen en wordt de eerste helft afgefloten op een stand van 8-17.

In de tweede helft mag B-aspirant Oebele Herder zijn debuut maken in het eerste van VenV. Met een fraaie vrijebal weet Oebele Herder zijn eerste doelpunt te score, 9-17. Ook de 10-19 is voor Oebele Herder, een mooie afstander. Daarna is het voor VenV al snel duidelijk dat er niets te halen valt en loopt Flamingo’s steeds verder uit. De Flamingo’s winnen de wedstrijd uiteindelijk met 16-32.

Leuk om te vermelden is dat Luut Peter Nieuwenhuis inderdaad de felbegeerde topscorerstitel heeft verzilverd. Met 35 doelpunten in 8 wedstrijden, mag hij een bladzijde in de geschiedenisboeken bijschrijven.