V&V 2 heeft geen moeite met ASVD 2

GARYP – Toen V en V 2 zaterdagmiddag al meteen zijn bedoelingen had duidelijk gemaakt in het duel met ASVD 2 uit Dronten, stond het 7-1 en was het gat geslagen, was de wedstrijd al in een vroeg stadium in z’n definitieve plooi gelegd. ASVD deed alle moeite om dichterbij te komen, slaagde daar ook gedeeltelijk in, maar het was lang niet genoeg om Ven V van de verdiende zege af te houden. V en V beschikte over meer korfballend vermogen en dat betaalde zich uit in deze wedstrijd.

V en V 2 te sterk voor ASVD 2
In feite kwam V en V 2 zaterdagmiddag op het eigen kunstgras in Garyp geen moment in de problemen tegen ASVD 2 uit Dronten. De thuisclub sloeg meteen een gat en leidde halverwege de eerste helft met een ruime marge. Die kloof was er bij rust nog altijd en dat betekende dat de tweede helft in principe een formaliteit was. De gasten drongen wel aan, probeerden ook van alles om dichterbij te komen, maar verder dan de uiteindelijke 13-10 kwamen ze niet. En daarbij moet dan nog aangetekend worden dat er in de slotfase redelijk veel gescoord werd, zoals je dat wel vaker ziet als een wedstrijd in feite al beslist is. Dan neemt de concentratie af, de acties worden met name verdedigend wat minder scherp, en dan kan, zoals ook in dit geval, de onderliggende partij nog zorgen voor wat ‘Ergebniskosmetik’ zoals onze oosterburen dat zo plastisch plegen uit te drukken, zeg maar de wedstrijd, de uitslag, een wat vriendelijker aanzien te geven. Dat deed verder niets af aan de verdiende zege van V en V dat simpelweg de betere ploeg was. En dat was toch wel lichtelijk verrassend gezien de stand op de ranglijst, de gasten stonden immers een stuk hoger dan de thuisclub. Maar ASVD kon die positie zaterdagmiddag in een zonovergoten Garyp geen moment waarmaken. En dat mag V en V voor zichzelf als een compliment beschouwen, de ploeg speelde geëngageerd, fel, snel en was, om in stijl te blijven, ‘vlugger en vaardiger’ dan de polderbewoners.

scheidsrechter
Als scheidsrechter Brands, door de wol geverfd en door zo ongeveer alle korfbalwateren gewassen, hij heeft dan ook geen problemen met deze voor het merendeel uiterst sportieve wedstrijd, voor het begin heeft gefloten, is eigenlijk meteen duidelijk hoe de verhoudingen liggen op deze fraaie middag. Ik zit eerst op de zuidzijde vanwege de felle zon, maar ‘dêr ha’k gau myn nocht fan’. Ik zit daar vol in de wind en die is dan wel niet heel sterk, maar wel behoorlijk fris. Ik verhuis dus al na een paar minuten naar de noordzijde, daar waar de wind vandaan komt. Een verschil van dag en nacht, oftewel ‘it skilt in jas’. Letterlijk, hij kan uit, die jas. Heerlijk, zeker als er ook nog koffie langskomt, lekker, wat is dit toch een leuke baan, sportverslaggevertje/annex fotograafje spelen en het allermooiste is dat dit vrijwilligerswerk is, met andere woorden, het wordt dan wel niet betaald, het kost geld, maar je wordt door niemand gestuurd, door niemand op de vingers gekeken. En wie kan dat zeggen tegenwoordig?

voorsprong
Het is Mirjam Klos, good old zeg je niet van vrouwen, maar ik bedoel het dus wel, met die restrictie dat de ‘klam’ ligt op het eerste deel, die het bal opent en als Mathilde van der Zee, zij komt uit de zelfde categorie, er even later 2-0 van maakt, is duidelijk wat de ambities zijn van V en V voor deze middag. En jawel,de 3-0 is ook al van zo’n speler die zijn sporen al lang en breed heeft verdiend: JaapJan van der Molen.

opmaat
Met andere woorden, een prima opmaat voor de thuisclub die vanaf het begin er vol tegenaan gaat. ASVD heeft slechts één treffer als antwoord en dat betekent dat V en V lekker door kan gaan. Mathilde van der Zee is goed voor de 4-1 en als LP en Jaap Jan van der Molen er 6-1 van maken, lijkt deze wedstrijd al vroeg te worden beslist, we zijn dan nog minder dan tien minuten onderweg. De productie stokt daarna even, maar met 7-1 pakt Tiede Fokkema de draad weer op. Bij rust staat het 9-3 door V en V-treffers van Evert Duipmans en Tiede Fokkema. ‘Kat-in-het-bakkie’ zou je zeggen, niet alleen vanwege die ruime marge, maar ook gezien de krachtsverhoudingen binnen de lijnen. De gasten zijn er tot nu toe eigenlijk nog niet aan te pas gekomen en in feite is V en V oppermachtig.

tweede helft
De tweede helft verschilt eigenlijk niet zoveel van de eerste, ook nu is het V en V dat de dienst uitmaakt, zij het niet zo nadrukkelijk als in de eerste. Cijfermatig wordt die tweede episode gewonnen door de gasten met 4-7, maar met de marge die er bij rust op het scorebord stond, maakt dat in principe geen verschil. ASVD kan het gat niet dichten, slaagt er wel in wat van de achterstand af te halen, maar V en V komt geen moment in moeilijkheden. Evert Duipmans maakt er na vijf minuten 10-3 van en dan is duidelijk dat de gasten een wondertje nodig hebben om deze wedstrijd nog naar zich toe te kunnen trekken. Halverwege is het 12-5 en eigenlijk vindt de thuisclub dat zicht- en hoorbaar wel genoeg. V en V laat de teugels wat vieren, hoeft niet meer zo nodig en geeft daarmee ASVD alsnog de gelegenheid wat aan de toch wel erg ruime achterstand te doen. Dat lukt, maar verder dan 13-10 reikt die inhaalrace niet. En dat betekent dat V en V met een ruime en dik verdiende overwinning van het veld stapt. De ploeg heeft een prima wedstrijd gespeeld.

Binne Kramer