V&V 2 kampioen, handhaving V&V 1!!

De selectie van Vlug en Vaardig reisde zaterdag af naar Ureterp voor twee zeer belangrijke wedstrijden. Voor het eerste team van V&V stond handhaving in de tweede klasse op het spel en het tweede team kon bij winst het kampioenschap veroveren.

De wedstrijd van V&V 2 begon goed met een 2-0 voorsprong. Deze voorsprong werd de rest van de wedstrijd niet meer uit handen gegeven. V&V stond de hele wedstrijd twee tot vijf doelpunten voor en eigenlijk kwamen de Garypers nooit echt in de problemen. Het welverdiende kampioenschap werd binnengesleept met een eindstand van 14-19.

De beurt was daarna aan Vlug en Vaardig 1. Een pittige opgave, want Ureterp heeft een goede ploeg en is immers al bovenaan geƫindigd in de poule. Als V&V zou weten te winnen dan was handhaving behaald. Bij verlies zou men afhankelijk zijn van de uitslag van de wedstrijd tussen Udiros tegen Sparta.

De ploeg van Ron Berkenbosch begon niet goed aan de wedstrijd en kwam op 2-0 achterstand. Door twee treffers van Roel Schipper werd de stand weer gelijk getrokken, waardoor het misschien een leuke en spannende wedstrijd zou kunnen gaan worden. Echter liet Ureterp zien waarom ze twee weken geleden al kampioen zijn geworden. Ze speelden makkelijk, hadden goede passes en maakten weinig fouten, wat resulteerde een 9-5 tussenstand.

Vlug en Vaardig had het lastig, aangezien men handhaving niet meer in eigen hand leek te hebben. Een verlies leek onoverkoombaar: de groen-witten kwamen gewoonweg iets te kort. Toen kwam tijdens de tweede helft echter het verlossende nieuws binnen: Udiros won met 16-15 van Sparta, wat betekent dat Vlug en Vaardig volgend seizoen opnieuw in de tweede klasse uitkomt. De wedstrijd werd ontspannen uitgespeeld naar een eindstand van 20-9. Ondanks een verloren wedstrijd heerste louter blijdschap bij de selectie van Vlug en Vaardig. Beide doelstellingen voor dit zaalseizoen zijn bereikt: handhaving voor V&V 1 en een mooi kampioenschap voor V&V 2.