V&V 2 maakt het zichzelf alsnog lastig

BURGUM – Voorafgaand aan de wedstrijd tussen V en V tegen WWC speelde het schaduwteam van de Garipers tegen Mid Fryslan 4 uit Grou. Dat werd een wedstrijd die lang spannend bleef, vooral ook omdat de score vrijwel gelijk op ging. Dat bleef zo tot de tweede helft, want toen slaagde V en V erin een substantieel gat te slaan.Dat leek op een definitieve beslissing, maar dat was buiten de tegenstanders uit Grou gerekend. Die kwamen in de slotfase alsnog terug tot 19-17.

V en V rust iets te snel op de lauweren
V en V 2 en Mid Fryslân 4 vochten zaterdagavond in sporthal Westermar een duel uit dat tot aan de rust vrijwel gelijk op ging, zeker cijfermatig, de 10-9 ruststand was wat dat betreft illustratief. Na de pauze liep V en V uit naar naar 18-13 en daar leek de wedstrijd in z’n definitieve plooi te zijn gelegd door de thuisclub. Maar V en V maakte de fout de teugels iets te snel te laten vieren en dat brak het team van coach Ronald Klos nog bijna op. De concentratie werd minder en dat was een kolfje naar de hand van het geroutineerde MF dat het tempo verhoogde en nog terugkwam tot 19-17. Er vloeide geen bloed uit de dip van de thuisclub, maar veel scheelde het niet. Het betekende wel dat het een wedstrijd was die het aanzien waard was, beide ploegen ontliepen elkaar niet echt veel, maar in de tweede helft ging de gemiddelde leeftijd wel degelijk een rol spelen.

eerste helft
Als scheidsrechter Anne van der Heide heeft laten beginnen ontwikkelt zich een wedstrijd die spannend is, ook al vanwege het scoreverloop. Ik mis het eerste stukje, maar de 2-4 zegt wel genoeg, met andere woorden: Mid Fryslân is prima uit de startblokken gekomen. Teade Sibma maakt er 3-4 van, maar de Grousters houden het heft in handen qua score. De 4-5 is van Sytze Brouwer en Evert Duipmans zorgt er met 5-6 voor dat V en V niet verder achterop raakt. Sytze Brouwer scoort 6-7, maar dan zijn het nog altijd de gasten die de dans leiden. Pas als Evert Duipmans en Teade Sibma er 8-8 van maken, is V en V erin geslaagd naast MF te komen. De rust komt met 10-9 door Gariper doelpunten van Sytze Brouwer en Anja Lont. Duidelijk is dat er nog niets beslist is en dat de wedstrijd in feite alle kanten nog op kan.

tweede helft
Evert Duipmans opent dat tweede bedrijf met 11-9 en op 12-10, doelpunt van Sytze Brouwer, is het gaatje twee punten. Niet echt beslissend, zeker niet als de gasten op 12-11 komen. De 13-11 van Anja Lont zorgt opnieuw voor een tweepuntsmarge in het voordeel van V en V. Het verschil wordt pas echt serieus als Sytze Brouwer, Nelly Wolters en Teade Sibma er 16-11 van maken. Op dat moment stokt bij Mid Fryslân de score en daar kan V en V passend misbruik van maken. Jaap Jan van der Molen zorgt na 16-12 voor 17-12 en de 18-13 is van Teade Sibma. Sytze Brouwer lijkt V en V in veilige haven te schieten met 19-14, maar in de absolute slotfase als V en V de huid van de beer al bijna op internet heeft gezet, komen de gasten uit Grou nog met een slotoffensief waar V en V zichtbaar niet meer op heeft gerekend. Drie treffers op rij brengen de spanning met 19-17 weer terug, maar V en V heeft de mazzel dat de tijd om is en dus blijft het bij die 19-17 zege, een overwinning die zonder meer verdiend is, maar die wel degelijk een ‘schrikseconde’ kende in de slotfase.

Binne Kramer

http://www2.rtvkanaal30.nl/index.php/sport/korfbal/15963-venv-maakt-het-zichzelf-alsnog-lastig