V&V bestaat 75 jaar!

Na het uitbreken van de coronacrisis zijn we inmiddels ruim een half jaar verder. We hebben de tijd zonder regeltjes achter ons gelaten. De tijd waarin we nog ongestoord en onbezorgd konden korfballen. De tijd waarin we na de tijd lekker konden borrelen zonder anderhalve meter afstand. De tijd waarin we een spetterend jubileumfeest hadden kunnen organiseren. We hadden hier in maart nog goede hoop op. In de zomer zou het virus wel uitgedoofd zijn toch? We schreven destijds:
 
Laten we hopen dat het virus in juni zodanig is ingedamd, dat we ons sociale leventje in de zomer weer rustig aan kunnen oppakken. Dat de werkdruk van velen even omlaag kan. Dat de sociaal afgezonderde thuiswerkers eindelijk weer hun collega’s kunnen zien. En dat we met zijn allen rustig kunnen toewerken naar het nieuwe veldseizoen.
Misschien heeft het wel zo moeten zijn, want één van de eerste evenementen die dan plaatsvindt is ons 75-jarige jubileum. Laten we hopen dat we juist op die feestelijke dag samen mogen komen met heel de V&V-familie. Dan kijken we terug op 74,5 mooie V&V-jaren, maar ook op een zeer bewogen afgelopen half jaar. Laten we dan met zijn allen realiseren hoe belangrijk de vereniging eigenlijk voor ons is en dat het draaiend houden van zo’n vereniging helemaal niet zo vanzelfsprekend is. Laten we dan proosten op onze vrijwilligers. Op de mensen die ons uit deze coronacrisis gehaald hebben. Op onze V&V-familie. Maar laten we dan vooral proosten op onze gezondheid en vrijheid.
Helaas bleek het annuleren van ons jubileumfeest niet te voorkomen. Met de huidige maatregelen denken we niet een feest te kunnen organiseren die eer doet aan het 75-jarige bestaan van V&V. In het voorjaar hopen we wel een prachtig feest te kunnen organiseren. We wachten rustig af.
In ieder geval willen wij iedereen vandaag van harte feliciteren met het 75-jarige bestaan van V&V! Laten we er vele mooie jaren aan toevoegen! Luister morgen naar Omrop Fryslân, want ‘Muzyk yn bedriuw’ zal dan in het teken staan van V&V.
Wij drinken er vandaag eentje op. Op anderhalve meter afstand. Proost!