V&V-dag 2015 ondanks de regen een groot succes

GARYP – De week voorafgaand aan de V&V-dag was een week vol zon. Een week vol aangename temperaturen. Een week zonder regen. Een week die dan vaak kenmerkend afgesloten wordt met regenbuien. En ook deze keer bleef het Nederlandse klimaat consequent. Zaterdag 13 juni 2015: regenachtig.

Het hoofdtoernooi barstte los om 13:05, en de eerstspelende teams mochten de regenbuien verwelkomen. Het was dan weliswaar niet koud, maar de regen en de wind verplichtte je wel om na de wedstrijden een droog plekje op te zoeken. Echte zware regenbuien bleven gelukkig uit, alhoewel, de eerste wedstrijd van het mini-maxi toernooi kreeg de zwaarste neerslag te verwerken. De jongste jeugd gaf echter niet toe aan moeder natuur, en speelde stoïcijns met een glimlach op het gezicht door.

Vanaf dat moment verbeterde het weer. Het werd dan weliswaar wel een klein beetje frisser, maar de regenbuien trokken in ieder geval weg. Rond dit tijdstip werd ook duidelijk hoe de verhoudingen op het veld lagen. Team geel, onder bezielende leiding van Yfke Weidenaar, was op korfbalgebied heer en meester . Zij wisten uiteindelijk iedere wedstrijd te winnen, en mochten zich daarom kronen tot de kampioen van het toernooi. Op de wandelgangen werd echter van een schande gesproken: Siemen Jan Miedema kreeg namelijk in de eerste wedstrijd al een rode kaart van de betreffende leidsman, nadat hij Chris Timmermans op grove wijze onderuit hielp. Een schorsing van 3 wedstrijden was het gevolg: hij speelde echter het hele toernooi uit. De kwestie is dit moment in behandeling bij de tuchtcommissie van V&V, dus reken maar dat dit akkefietje een staartje krijgt.

Op toernooien als deze zie je echter ook mooie dingen. Mensen die een poos niet meer gekorfbald hebben, maar die zich desondanks kronen tot ‘’Man of the Tournament’’. Het verhaal van Peter Stoffelsma spreekt hier boekdelen. Na een handvol korfballoze jaren wist hij zich te kronen tot topscoorder van het team. Vanuit iedere positie wist hij de korf te vinden. Ook al kreeg hij volledige druk, hij liet keer op keer zien dat hij zijn korfbalkwaliteiten nog niet kwijt is. Verschillende scouts van buurtverenigingen namen na deze optredens contact op met de zaakwaarnemer van Stoffelsma. V&V was echter slagvaardiger op de transfermarkt en kan melden dat de spelerspresentatie van Stoffelsma aanstaande woensdag om 19:00 zal plaatsvinden op de middenstip. Naar verluidt tekent hij een contract voor 2 jaar met een optie tot nog een jaar. Stoffelsma komt transfervrij over.

Het rode rugnummer voor de meest strijdlustige speler kwam op het conto van Sikke Jansma. Hij was de drijvende kracht in team groen met zijn onuitputbare werklust, zijn vliegensvlugge acties, en zijn wil om iedere bal te onderscheppen. Uitgeput en hijgend stond Jansma na de tijd voor onze camera’s, waar hij reageerde op het nieuws dat hij tijdens de volgende V&V-dag het rode rugnummer mag dragen: ‘’Deze prijs is een bekroning op mijn harde werken. Hier heb ik het voor gedaan. Ik wil graag mijn team bedanken voor het vertrouwen: zonder hen had ik dit niet gekund’’.

Op het veld werden echter niet alle prijzen verdeeld. Ook na de tijd, tijdens de barbecue, wist team blauw zich te ontpoppen tot de ware kampioen. Zij offerden zich voor de club op door al het resterende vlees op te maken. Zij staken met kop en schouders boven de andere 90 barbecueërs uit. Hiervoor krijgen ze een eervolle vermelding in de statuten van V&V. Daarnaast werd en er nog 2 bekers uitgereikt aan de winnaars van de Pupil van de Week-strafworpencompetitie. Niels Bosma was de gelukkige bij de F-pupillen en Femke Kloetstra wist de concurrentie te verslaan bij de E-pupillen. Een topprestatie van deze talentjes.

Rond 00:30u druppelden de laatste deelnemers uit It Geahûs vandaan. Iedereen kan tevreden terug kijken op een fantastisch toernooi, die ondanks de regen tot een groot succes gerekend kan worden.

De ZAW