V&V hervat veldcompetitie met overwinning

De afgelopen weken verliepen voor het eerste team van Vlug en Vaardig positief. Na handhaving in de eerste klasse, beslist in een onderling duel met de directe concurrent, werd de koude buitenlucht weer opgezocht. In de oefenwedstrijd tegen DFD liet het eerste team zien klaar te zijn voor de laatste 7 wedstrijden van de tweede klasse B. De eerste belangrijke horde die hierin genomen moest worden was tegen Pallas 1 in Leeuwarden.

Het begin van de wedstrijd ging gelijk op. Sytze Brouwer zorgde al snel voor de openingstreffer, maar Pallas wist gemakkelijk de gelijkmaker te maken. Vlug en Vaardig was niet in staat om de daaropvolgende voorsprong van 2 doelpunten vast te houden. Vooral verdedigend stond het niet goed, waardoor de 1-3 voorsprong uiteindelijk door Pallas werd ingehaald. Waar Vlug en Vaardig de mogelijkheden had om verder uit te lopen, bleef de gehele eerste helft in scoreverloop gelijkopgaand. Toch stond er een ruststand van 5-6 op het scorebord.

De tweede helft begon voortvarend voor de BioBalance formatie. Dit resulteerde in de eerste 15 minuten na rust in een 6-11 voorsprong, waarmee de winst binnen handbereik leek te zijn. Toch liet Pallas zich niet kennen en wist 5 minuten voor tijd terug te komen tot 10-11. Toch wist Vlug en Vaardig op tijd wakker te worden, waardoor de zwaarbevochten eindstand van 11-12 werd behaald. Onder de koude omstandigheden werd een niet goed gespeelde wedstrijd toch omgezet in de belangrijke 2 punten. Hierdoor is een gat van 4 punten geslagen met Pallas en kan door het vlaggenschip weer naar boven worden gekeken. Zaterdag 6 april staat de volgende belangrijke wedstrijd op het programma. In Garyp neemt Vlug en Vaardig het dan op tegen Sparta 1, om 15.30 uur.

Scoreverloop: Sytze Brouwer 4, Roel Schipper 4, Mathilde van der Zee 1, Jan Jacob van der Zee 1, Dieke Hoekstra 1, Martha van der Kooi 1