V&V kan het De Flamingo’s niet lastig genoeg maken en verliest.

De eerste uitwedstrijd van het seizoen wordt gespeeld in Buitenpost waar het tweede team van Vlug en Vaardig afgelopen woensdag al mocht aantreden tegen Flamingo’s 2. Een strijdlustige wedstrijd waarin het beide teams niet lukte om een voorspong te behouden eindigde in een 19-19 gelijkspel. ​

Zaterdagmiddag 14.00 uur, terwijl het Garyper dorpsfeest in volle gang is mag het vlaggenschip van V&V dan ook van start. Scherp en fel beginnen was de opdracht van coach Ron Berkenbosch. Yfke Weidenaar wist met een omdraaibal de score te openen voor V&V. Echter al vrij vlot liepen de Flamingo’s uit naar een 7-2 voorsprong. ​

Coach Berkenbosch vraagt een time-out aan, nieuwe spelregel voor komend seizoen, waarin hij zijn team toespreekt en wijst op de afspraken. Door een aantal doelpunten van o.a. Jan Jacob van der Zee en Arjen Brander lijken de Garypers weer wat dichterbij te komen maar bij rust stappen ze toch nog met een 11-7 achterstand de kleedkamer in. ​

Na rust weet V&V zich weer te herpakken en blijft mee scoren. De wedstrijd lijkt voor even weer beide kanten op te kunnen vallen wanneer V&V de 14-12 maakt. Uiteindelijk heeft het team uit Buitenpost toch te winst te pakken met een eindstand van 21-15. ​

Doelpunten: Jan Jacob van der Zee 4, Corrie Betten 3, Arjen Brander en Remco Schraa 2, Yfke Weidenaar, Femke Feenstra, Pieter de Jong en Luut Peter Nieuwenhuis allen 1.​